Mette Harbo sætter sig permanent i direktørstolen i Region Hovedstadens Center for It og Medicoteknologi

​Efter 10 måneder som konstitueret fastansættes Mette Harbo nu som centerdirektør  

Vent...

 

Mette Harbo - fastansættes som centerdirektør

Regionsdirektør Jens Gordon Clausen er meget glad for at fortsætte samarbejdet med Mette Harbo, som stod frem i et meget stærkt felt af ansøgere til stillingen.

"Mette er utrolig stærk til at bygge relationer og til skabe følgeskab både i egen organisation og på hospitalerne. Med en smittende entusiasme og stor gennemslagskraft har hun allerede vist flotte resultater, og hun er den rigtige til at fortsætte arbejdet med digitalisering af vores sundhedsvæsen, som skal føre til markant bedre patientforløb, forebyggelse, diagnostik og behandling af vores patienter. Og hun har et klart blik og ambition om, at systemerne skal være lette og intuitive at bruge for patienter og medarbejdere," siger Jens Gordon Clausen.

Han lægger vægt på den store erfaring fra forskellige dele af sundhedsvæsenet, som Mette Harbo har med i bagagen. Hun har mangeårig erfaring med strategisk udvikling i politisk styrede organisationer – ikke kun på it-området.

"Udover at Mette har stor flair for personaleledelse og en motiverende, positiv tilgang til medarbejdere og samarbejdsrelationer, så har Mette stor erfaring i styring af portefølje og leverandører og et meget vigtigt ledelsesmæssigt overblik i komplekse it-landskaber," siger Jens Gordon Clausen.

Mette Harbo kom til CIMT for to år siden, hvor hun som vicedirektør har været øverste ansvarlige for drift og udvikling af den elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen i både Region Hovedstaden og Region Sjælland og arbejdet med det digitale sammenhængende sundhedsvæsen.

Svære måneder

"Jeg er meget glad for udnævnelsen til direktør for CIMT, hvor der venter vigtige opgaver at skulle løse. CIMT har været gennem måske de sværeste måneder i nyere tid med afskedigelser og ny organisering. Det kan ikke undgås at man kommer tættere på hinanden i sådan en tid, og samtidig bliver det også meget klart, hvad det er for en kultur og samfundsopgave, som er så vigtig at kæmpe for. Ledelsesmæssigt vil jeg kæmpe for en arbejdsplads, hvor medarbejderne er glade for at gå på arbejde og vi formår at arbejde på tværs – både med hinanden i CIMT, men også i bredere forstand ud mod det samlede sundhedsvæsen. Som IT- og Medio-organisation i landets største region udgør vi et vigtigt tandhjul i at løse fremtidens udfordringer i sundhedsvæsnet. Det er et stort ansvar," siger Mette Harbo.

​Privat bor den 50-årige direktør i Hellerup sammen med sine tre børn på 21, 18 og 13 år. Der bliver ladet op til dagens dont med en morgenløbetur, og i det hele taget henter hun energi med en aktiv fritid i skov og ved strand.

 

Erhvervserfaring

  • 2022 – 2023 Konstitueret direktør, CIMT
  • 2021 – 2023 Vicedirektør, CIMT
  • 2015 – 2021 Digitaliseringschef, Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
  • 2010 – 2015 Teamleder, Enhed for Digitalisering og Sundheds-it i Danske Regioner
  • 2008 – 2010 Specialkonsulent, Region Hovedstaden, Koncern Plan og Udvikling, Hillerød
  • 1999 – 2008 Fuldmægtig, Indenrigs- og sundhedsministeriet, Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge
  • 1996 – 1998 Studentermedhjælper, Udlændingestyrelsens direktionssekretariat

Uddannelse

  • 1989 – 1992 Student fra Hillerød Handelsskole
  • 1993 – 1999 Cand. Scient. Soc. i Kulturgeografi og Kommunikation, Roskilde Universitets
  • 2014 - Bachelor i ledelse - DJØF ledelsesuddannelse

Se mere om Mette Harbo på LinkedIn

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor