Millioner til coronaforskning til Region Hovedstaden

​Region Hovedstaden modtager godt 74 millioner kroner til forskning i COVID-19. De mange millioner fordeles på 23 forskningsprojekter i Regionen, der bl.a. skal hjælpe med at finde en kur mod sygdommen.

Lige nu arbejder forskere på højtryk for at finde en behandling, der kan redde patienter med COVID-19. Samtidig er der stærkt fokus på udvikling af ny medicin og behandlings- og testmetoder.

”Forskning i opsporing og behandling af coronavirus og sygdommen COVID-19 er afgørende for patienterne, såvel som for vores fremtidige epidemipolitik. Derfor er det opløftende at mærke det stærke engagement, som forskningsmiljøet har kastet ind i kampen for at finde de bedste testmetoder og behandlingsmuligheder for særligt udsatte patienter med COVID-19. Tak til dem, der bidrager med den faglige viden, og de bidragsydere, der gør denne forskning mulig,”siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S).

Samarbejde på tværs

Mange af forskningsprojekterne er samarbejdsprojekter, som foregår på tværs af regioner, universiteter og private virksomheder og på internationalt plan.

”Blandt klinikere og forskere er der stor travlhed, og mange er i gang med at finde viden, der kan hjælpe os gennem coronapandemien. Derfor er det meget positivt, at både private og offentlige investorer spiller ind med nye bevillinger for at få has på udfordringerne med COVID-19,” siger koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling.

Tematiske oversigt over COVID-forskningsprojekter

Bevillingerne på godt 74 millioner kommer hovedsageligt fra Novo Nordisk Fonden, Lundbeck Fonden og fra regeringens afsatte midler til coronarelateret forskning og afbødning af konsekvenserne ved epidemien.

De er bl.a. givet til udvikling af test/diagnostik, test af behandlinger for COVID-19, udvikling af fjernmoniteringsløsninger og undersøgelse af forskellige patientgruppers særlige risiko ifm. COVID-19-epidemien. 

Tematisk kan de groft inddeles i: 
  1. Behandling. 
  2. Testmetoder. 
  3. Særlige risikogrupper (herunder behandling af diabetes- og hjertepatienter, gravide og nyfødte). 
  4. Viden til brug for fremtidig håndtering af pandemier og virus bekæmpelse. 

Mange af projekterne er tværfaglige samarbejder med flere parter.

For information om de forskellige projekter kontakt:

Allan Flyvbjerg, direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen på tlf.: 5171 9548
Region Hovedstaden presse på tlf.: 7020 9588

Redaktør