Millionindsprøjtning til forskning på hovedstadsregionens hospitaler


Borgerne skal også i fremtiden kunne få den bedst mulige behandling. Derfor uddeler Region Hovedstaden 25 millioner kroner til forskning i komplicerede sygdomme og individuel behandling
Tænk, hvis man kendte årsagerne til depression og angst, eller man kunne skræddersy medicinen til den enkelte migrænepatient. Dét ville gøre livet meget lettere for mange borgere.

For at finde svarene på disse og mange andre udfordringer skal der mere forskning til.
 
Derfor har Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforskning netop uddelt 25 millioner kroner til forskning på regionens hospitaler. De udvalgte projekter dækker psykisk sygdom, KOL, forskellige typer af kræft, diabetes, muskelskader hos motionister, migræne og mange andre.

Kommer mange borgere til gavn

Fælles for de udvalgte projekter er, at resultaterne af forskningen kan komme mange borgere til gode, og har en bred, samfundsmæssig betydning.
 
Eksempelvis rammer psykiske sygdomme som angst og depression hver 5. dansker hvert år, og det koster samfundet mange penge. Derfor prøver forskere fra Psykiatrisk Center Sct. Hans at finde ud af, om og hvordan man kan diagnosticere sygdommene langt tidligere, så der kan sættes ind med forebyggende behandling tidligere i livet.

En rød tråd er også, at flere af projekterne vil forske i at lave behandlinger til den enkelte patient, således at patienten eksempelvis får medicin, der er skræddersyet til netop den patient.

- Hvis vi kunne hjælpe folk på en mere individuel måde, ville vi kunne tilbyde et mere personligt og direkte sundhedsvæsen. Dermed ville vi for alvor leve op til vores ønske om at sætte patienten så meget i centrum som muligt, siger Lars Gaardhøj (S), formand for Region Hovedstadens Erhvervs- og vækstudvalg.

Investering i fremtidens sundhedsvæsen

På Region Hovedstadens hospitaler bedrives der allerede forskning i verdensklasse, og det glæder formanden for Erhvervs- og vækstudvalget sig over, men det kræver også investeringer:

- Vi har rigtig dygtige forskere, men det er vigtigt, at vi fortsat investerer i forskningen. For vi skal både finde nye forebyggelses- og behandlingsmetoder og sikre, at vi fortsat kan tiltrække nye dygtige medarbejdere og fastholde vores personale, så vi også i fremtiden kan have et godt sundhedsvæsen, siger Lars Gaardhøj.

Fakta:

  • 21 projekter får tildelt støtte på tilsammen 25 millioner kroner.
  • Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforskning modtog i alt 178 ansøgninger.
  • Alle ansøgninger har været igennem en grundig, faglig vurdering i et bedømmelsesudvalg bestående af anerkendte forskere fra regionen.
  • De udvalgte projekter har fået tildelt mellem 500.000 og 2,6 millioner kroner.
  • Siden 2009 er der blevet uddelt mere end 130 millioner kroner til 117 forskellige forskningsprojekter.

Yderligere oplysninger hos:

  • Lars Gaardhøj (S), formand for Region Hovedstadens Erhvervs- og vækstudvalg, mobil 28 92 25 98
  • Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, via pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør