Mogens Kornbo skal lede Region Hovedstadens ejendomsdrift

​​Drift og vedligehold af samtlige bygninger og hospitaler i hovedstadsregionen samles under en hat.​​

Det er en særdeles erfaren leder, som Region Hovedstaden henter ind som direktør for det nye fælles Center For Ejendomsdrift. Mogens Kornbo, 51, kommer fra en stilling som direktør i Siemens Real Estate.

Siden 1995 har den ingeniøruddannede Mogens Kornbo beskæftiget sig med byggeprojekter i internationalt miljø, ejendomsudvikling, tekniske og bygningsmæssige udvidelser og nytænkning, vedligehold og drift samt facilities management.

"Det er med stor glæde, at jeg byder Mogens Kornbo velkommen til at stå i spidsen for regionens nye Center for Ejendomsdrift. Mogens har en meget stærk faglig og ledelsesmæssig baggrund, og jeg er sikker på at Mogens fra dag ét vil løse opgaven i et aktivt og tillidsfuldt samarbejde med hospitalernes ledelser, medarbejderrepræsentanter og de kommende medarbejdere i centret," siger regionsdirektør Hjalte Aaberg.

Rammerne skal også have topkvalitet

Patienterne forventer ikke bare høj kvalitet i behandlingen, men også i rammerne for behandlingen. Regionsrådet har derfor besluttet at samle regionens ejendomsmedarbejdere i et fælles Center For Ejendomsdrift med ansvar for vedligehold af regionens bygninger og tekniske anlæg pr. 1. januar 2017.

Mange drifts- og vedligeholdelsesopgaver kan med fordel løses på tværs af regionen, og centret skal styrke overblikket over hospitalernes vedligeholdelsesbehov, sikre en bedre udnyttelse af regionens indkøbsaftaler, stå for kompetenceudvikling af medarbejderne og sikre en bedre tværgående prioritering af regionens ressourcer.

Mogens Kornbo ser en spændende mulighed for at bygge et center fra grunden.

"I ejendomssprog har vi det, der hedder 'greenfield' – vi kan sætte fundamentet fra starten af - uden lappeløsninger og tilbygninger," siger Mogens Kornbo, der samtidig ser fusionen af mange forskellige kulturer og virksomheder som en styrke, hvis bare man tager hensyn til forskellighederne.

Han er optaget at forstå kerneforretningen i sin virksomhed, så derfor tog han også flycertifikat, da han arbejdede i Københavns Lufthavne A/S. Han afviser dog, at han nu skal til at læse medicin.

"Men jeg vil rigtig gerne følge de ansatte nogle dage, så jeg bedre kan forstå, hvordan vi kan understøtte deres arbejde for patienterne," siger den nye centerdirektør, der tiltræder 1. marts.  

Et års forberedelse

2016 er afsat til planlægning, hvor den nye direktør i tæt samarbejde med hospitalernes direktioner, driftsafdelinger og medarbejdere skal konkretisere de fremtidige opgaver for Center for Ejendomsdrift og den præcise arbejdsdeling og samarbejdsstruktur mellem centret og hospitalerne.

Fakta:

  • Region Hovedstadens bygningsmasse består af ca. 350 bygninger på i alt ca. 2 mio. kvadratmeter.
  • Centrets personale vil udgøre omkring 365 årsværk.

 For yderligere information:

Redaktør