Ny aftale: Sårbare gravide sikres tidlig støtte fra sundhedsplejersker

​En ny aftale mellem kommunerne og Region Hovedstaden sikrer, at de kommunale sundhedsplejersker nu kan yde støtte tidligt i graviditeten.

Vent...

Knap 23.000 børn blev født i 2019 i hovedstadsregionen, som oplever stigende fødselstal. Med en ny aftale, som træder i kraft 1. februar, orienteres de kommunale sundhedsplejersker allerede ved første jordemoderbesøg om den gravide og om eventuelle særlige behov for kontakt og støtte. Tidligere blev sundhedsplejerske først orienteret efter fødslen, men med den nye aftale får de mulighed for at kontakte kvinden under graviditeten og derved yde en tidlig støttende indsats til gravide med særlige behov.

 

"Når du som ny forælder gør dig klar til at sætte et nyt barn i verden, så kan du have en masse spørgsmål og usikkerheder. Med den nye aftale hjælper vi de kommende forældre med tidlig kontakt og støtte fra sundhedsplejerske," siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

 

Samarbejde mellem kommuner og region

Region Hovedstadens har stort politisk fokus på at skabe en sammenhængende indsats på sundhedsområdet imellem hospitalerne, egen læge og kommunerne.

 

Formand for Sundhedskoordinationsudvalget og medlem af regionsrådet Flemming Pless (S) er meget tilfreds med den nye aftale, som har været testet i en periode på Hvidovre Hospital:

 

"Input og overvejelser fra alle involverede er meget vigtige, når vi samarbejder på tværs af sektorer og faggrupper, og jeg er glad for, at vi nu kan udbrede de gode erfaringer fra Hvidovre Hospital til hele regionen. Aftalen et rigtigt godt eksempel på, hvordan vi samarbejder med kommunerne om tilbud til sårbare gravide og småbørnsfamilier".

 

Sundheds- og Omsorgsborgmester i Københavns Kommune og næstformand i Sundhedskoordinationsudvalget Sisse Marie Welling er også meget tilfreds med samarbejdet mellem kommunerne, hospitalerne og de praktiserende læger:  

 

"Hvert minut tæller, når det gælder nyfødte, og derfor er det vigtigt med en tidlig indsats. Vi skal kunne forstå og arbejde med kvindernes virkelighed, og give dem den hjælp de har brug for. Jeg er rigtig glad for det gode samarbejde i udvalget, og ser frem til fortsat at arbejde for, at vi i sundhedssektoren på tværs af kommuner, regioner og praktiserende læger kan give borgerne den bedste hjælp og behandling."

 

Fakta

  • Region Hovedstadens Sundhedskoordinationsudvalg består af medlemmer fra regionsrådet, kommunale politiker og PLO-Hovedstaden.

Link til Region Hovedstadens Sundhedskoordinationsudvalg

  • Den nye kommunikationsaftale bygger på eksisterende tværsektoriel elektronisk kommunikations veje, og Sundhedsplatformen funktionalitet gør det nemt for jordemødrene at dele information med sundhedsplejersken.
  • Kommunikationsaftalen giver jordemoderen mulighed for at kommunikere med sundhedsplejersker og praktiserende læger om, at der er "gravide på vej" og om eventuelle særlige behov for kontakt og støtte.

 

Kontaktinformation:

·       Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via Region Hovedstadens pressevagt på tlf. 7020 9588

·       Medlem af regionsrådet og formand for Sundhedskoordinationsudvalget i Region Hovedstaden Flemming Pless (S) via Region Hovedstadens pressevagt på tlf. 7020 9588

·       Sundheds- og Omsorgsborgmester i Københavns Kommune og næstformand i Sundhedskoordinationsudvalget Sisse Marie Welling (SF) via pressekonsulent Helene Marie Hassager på tlf. 31203160


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor