Ny pulje til forskning i bedre patientforløb


Bedre patientforløb på tværs af kommuner, hospitaler, psykiatriske centre og almen praksis. Det er målet med Region Hovedstadens nye forskningspulje, Tværspuljen. Puljen kan søges af ansatte inden for sundhedsområdet og der vil blive uddelt ca. 4 mio. kr. om året.

​​

Hvordan giver vi patienterne det bedst mulige forløb – også når de skal gennem flere sektorer som hospital, kommune og almen praksis? Det spørgsmål sætter Region Hovedstaden nu fokus på med den nye forskningspulje Tværspuljen:

Bedre patientforløb

"Med den nye pulje vil vi gerne støtte forskningsprojekter med fokus på kvaliteten i patientforløbet. Målet er at motivere forskere til at undersøge og evaluere nye organisationsformer og nye tilbud om forebyggelse, behandling og rehabilitering på tværs af kommuner, hospitaler, psykiatriske centre og almen praksis. På den måde håber vi at få viden, der giver endnu bedre patientforløb”, siger Carsten Hendriksen, forskningsleder for Tværsektoriel Forskningsenhed.

Problemet kommer først

Tværspuljen gives til projekter, der fokuserer på bedre patientforløb, og som tager udgangspunkt i et praktisk problem i samarbejdet imellem mindst to af de tre sektorer; kommune, hospital og almen praksis. Projekterne skal på systematisk vis skabe ny viden i en dansk sammenhæng.

Hvem kan søge?

Tværspuljen kan søges af ansatte inden for sundhedsområdet og støtter primært større projekter med et samlet årligt budget over 500.000 kr. og i mindre grad projekter med et samlet årligt budget under 500.000 kr. Der gives hovedsageligt støtte til lønmidler i max. tre år. I 2014 er ansøgningsfristerne 1. maj og 1. november.

Gratis sparring

Har du brug for sparring om en projektidé, er der mulighed for det hos Tværsektoriel Forskningsenheds forskere. I projekter der støttes af Tværspuljen, vil forskerne endvidere også bidrage til at sikre den videnskabelige kvalitet. Kontakt enhedens forskere på tfe@regionh.dk.

Se vejledning og ansøgningsskema

Tværspuljen støtter både udarbejdelse af projektbeskrivelser og projekter.
Hent ansøgningsskemaer og vejledninger her:
Se vejledning til ansøgning om projekter
(PDF, åbner i nyt vindue)
Download ansøgningsskema til projekter
(Word, åbner i nyt vindue)
Se vejledning til ansøgning om projektbeskrivelser
(PDF, åbner i nyt vindue)
Download ansøgningsskema til projektbeskrivelser
(Word, åbner i nyt vindue)


 

Redaktør