Nye åbningstider på apotekerne

Pr. 1. januar 2018 ændres apotekernes åbningstider i hele landet. I Region Hovedstaden vil det betyde ændrede åbningstider for en række apoteker, herunder de apoteker, som tidligere har haft døgnåbent eller tilkaldevagt. København Steno Apotek ved Hovedbanegården vil stadigvæk have døgnåbent.

​Apotekernes ændrede åbningstider betyder, at du ved akut behov for medicin uden for apotekernes åbningstid skal kontakte 1813 og få hjælp.

Ring 1813 og få hjælp

Hvis en læge ved Akuttelefonen 1813 vurderer, at du har et akut behov for lægemiddelbehandling, udsteder lægen en recept på den fornødne medicin, som du kan hente på det nationale døgnapotek, København Steno Apotek på Vesterbro i København, eller på nærmeste apotek dagen efter.

Har du ikke mulighed for at henvende dig på døgnapoteket, og vurderer lægen, at behandlingen ikke kan vente til næste dag, kan du blive henvist til en akutmodtagelse, hvor du kan få udleveret medicin til opstart af behandling eller fortsættelse af igangværende behandling, frem til apotekerne åbner næste dag.

Udlevering af medicin i akutmodtagelserne er kun aktuelt i akutte situationer, og akutmodtagelserne kan og skal ikke betragtes som 'nødapoteker'.

Husk at hente din medicin inden for apotekernes åbningstid

Med apotekernes ændrede åbningstider fra 1. januar 2018 skal du være ekstra opmærksom på at hente din receptpligtige medicin inden for apotekernes åbningstider.

Apotekernes åbningstider pr. 1. januar 2018

Se apotekernes nye åbningstider

Redaktør