​​​​

Nye og miljøvenlige elevatorer til Bornholms Hospital

​​Bornholms hospital har fået udskiftet deres to hovedelevatorer, så transporten af patienter, pårørende og personale bliver hurtigere, bedre og mere miljøvenlig.

Region Hovedstaden renoverer hovedstadens hospitaler i disse år for syv milliarder kroner. På Bornholms Hospital udskiftes fem ud af ni elevatorer som led i den store renoveringsplan. Udskiftningen af hospitalets to hovedelevatorer er netop afsluttet, to uger før forventet tid. 
Regionsrådsmedlem og næstformand i Sundhedsudvalget Leila Lindén (S), siger:

”Vi begynder for alvor at kunne se og mærke resultaterne af Region Hovedstadens store renoveringsplan, hvor vi løfter hospitalernes fysiske og tekniske rammer de kommende år. Elevatorerne er hospitalets centralnerve, der først og fremmest sikrer den vigtige transport af patienter. Derfor er det virkelig dejligt, at Bornholms Hospital nu kan tage to nye, miljørigtige hovedelevatorer i brug, og tilmed er det lykkes at aflevere de færdige elevatorer før tid.” 

De gamle elevatorer på Bornholms Hospital, der oprindeligt er fra 1980’erne fik en delvis renovering tilbage i 2005, men er nu blevet udskiftet med nye og moderne elevatorer. Driftschef på Bornholms hospital, Carsten Overgaard, fortæller:

”Vi havde et rigtig godt forløb med udskiftningen af de to hovedelevatorer. Udover at de nye elevatorer er mere driftssikre, er de også mere klimavenlige, da de bruger mindre strøm og samtidig er regenerative, hvilket betyder, at de leverer strøm retur til strømnettet.”

Ud over at være mere driftssikre og miljøvenlige, sikrer udskiftningen af elevatorerne desuden nemmere tilgang til reservedele i fremtiden. Der er i alt afsat cirka fem millioner kroner til renoveringen af alle fem elevatorer. Udover udskiftningen af de to hovedelevatorer, bliver der renoveret to elevatorer i køkkenområdet og en i kælderen.
Fakta: Region Hovedstadens renoveringsplan

Regionsrådet har øremærket 7 milliarder kroner til at renovere hovedstadens hospitaler i de kommende år. Mange af bygningerne og de tekniske installationer er af ældre dato, og den store renoveringsindsats skal forebygge akutte driftsstop og følgeskader. 

Renoveringsområderne dækker både tage, facader, rør og kloak, ventilation samt en række tekniske installationer. Renoveringsplanen, der er gennemføres af Region Hovedstadens Center for Ejendomme skal derfor over de kommende år sikre, at hospitalerne har en acceptabel tilstand til gavn for både patienter, medarbejdere og klimaet.

For yderligere kontakt
Bornholms Hospital: Driftschef Carsten Overgaard, tlf. 40 35 70 62
Om Region Hovedstadens renoveringsplan: Leila Lindén, regionsrådet, tlf. 20 15 10 55
Redaktør