Nye samarbejder med byggebranchen et skridt nærmere

​Der var stor interesse for langvarige strategiske partnerskaber i Region Hovedstadens fremtidige bygge- og anlægsopgaver ved Markedsdialogforum d. 20. september på Rigshospitalet Glostrup.

Vent...

Strategiske partnerskaber er fremtidens metode 

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) lagde i sin åbningstale bl.a. vægt på, at det gode samarbejde er baseret på en ærlig dialog mellem branchens parter, og hun understregede, at der i regionsrådet er et bredt ønske om at benytte sig af strategiske partnerskaber som metode:

"I regionsrådet har vi et politisk ønske – og forventning – om, at vi med nye samarbejdsformer kan opnå mere kvalitet for pengene. Vi er i den forbindelse enige om at benytte os af strategiske partnerskaber som metode. Det er vi, fordi netop denne samarbejdsform har åbenlyse fordele – både for os som bygherre og for jer som rådgivere og entreprenører".

Afgørende at skabe et godt samarbejde

Randi Mondorf (V), der er medlem af regionsrådet og formand for den politiske følgegruppe for Nyt Hospital Herlev, delte også ud af sine erfaringer med byggeprojekter og mindede om, at det er patienterne, der bliver taberne, når samarbejdet om hospitalsbyggerier ikke fungerer:

”Det er tvingende nødvendigt, at vi får mere kvalitet i leverancerne og bedre samarbejde. Det er det allermest for vores patienters skyld. Det er dem, der i sidste ende betaler prisen”, sagde hun, og spurgte samtidig retorisk, hvor mange der mon ville sætte sig op i et fly, hvis fejlraten i flybranchen var den samme som i byggebranchen.

Renoveringsplan kalder på nye samarbejdsformer

De kommende år investerer Region Hovedstaden massivt i at renovere hospitalerne. Syv mia. kr. har regionsrådet over de næste ti år øremærket til renovering af de ældre hospitaler. 

Det er en stor og kompliceret opgave, der kalder på nye samarbejdsformer, og Markedsdialogforum var startskuddet til den forestående udbudsproces, der nu skal i gang:

"Vi har brug for input og inspiration til den konkrete udformning af de udbud, som vi skal i gang med, og det er den opgave, vi tager de første skridt til i dag’, sagde Mogens Kornbo, direktør i Center for Ejendomme, og tilføjede at strategiske partnerskaber, der indgås over tid, vil være en gevinst for alle parter. Ikke mindst i forhold til arbejdet med den vedtagne renoveringsplan, som samlet set er ét stort projekt, men som i praksis består af en lang række mindre og samtidige projekter på flere forskellige matrikler. 

Input fra mødet danner grundlag for udbudsmateriale

I Center for Ejendomme vil input og kommentarer fra dels fra markedsdialogmødet, dels fra en række mindre og individuelle dialogmøder nu blive brugt som inspiration til den konkrete udformning af de udbud, der skal udarbejdes i den kommende tid. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor