Nyt landsdækkende tilbud til borgere med angst eller depression

​Det er nu muligt at få behandling af angst og depression i eget hjem. Fra 15. marts kan borgere i Region Hovedstaden og resten af landet nemlig få behandling i Internetpsykiatrien. 

Vent...
Internetpsykiatrien et er internetbaseret behandlingstilbud, der tilbyder behandling af panikangst, socialfobi, enkeltfobier og let til moderat depression. 
Behandlingen foregår over nettet og kan derfor gennemføres i ens eget hjem - og fra 15. marts kan borgere i Region Hovedstaden benytte sig af tilbuddet.

Nemt at anmode om hjælp

På hjemmesiden www.internetpsykiatrien.dk kan borgeren udfylde et spørgeskema, som bliver gennemgået af psykologer i Internetpsykiatrien. Hvis de vurderer, at borgeren vil have gavn af tilbuddet, påbegyndes behandlingen med en videosamtale med en psykolog.

Bygger på gode erfaringer

Behandlingsformen er udviklet i Region Syddanmark, der har drevet Internetpsykiatrien siden 2015, og har haft gode erfaringer med tilbuddet. Der er generelt høj tilfredshed blandt patienterne, og undersøgelser viser, at patienter med angstlidelser eller let og moderat depression oplever god effekt af internetbaseret behandling.

Tilbud i alle regioner

På baggrund af de gode erfaringer tilbydes behandlingen fra 15. marts 2018 til borgere i alle regioner – indtil videre indtil udgangen af 2019. 

Terapi med et computerprogram og ugentlige øvelser

Selve behandlingen foregår i et computerprogram, hvor borgeren skal igennem en række behandlingstrin med tilhørende daglige øvelser. Behandlingsformen er baseret på kognitiv adfærdsterapi.

Under hele forløbet bliver borgeren fulgt skriftligt af den samme psykolog, som vedkommende talte med i den indledende videosamtale. Behandlingen varer typisk 10-12 uger og afsluttes med endnu en videosamtale. 

Behandling i Internetpsykiatrien er gratis, og drives af Telepsykiatrisk Center i Region Syddanmark.

Yderligere informationer:

Pressevagten i Region Hovedstaden Tlf.: 70 20 95 88
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor