Nyt udstyr for 146 mio. kr. afkorter ventetiden for kræftpatienter


Regionsrådet i Region Hovedstaden har besluttet at anskaffe nyt hospitalsudstyr for 146 mio. kr. i år. Det nye udstyr skal blandt andet medvirke til at ventetiden til kræftbehandling afkortes.

Det nye regionsråd i Region Hovedstaden var tidligere på måneden samlet for første gang til regionsrådsmøde. Her besluttede et stort flertal, at der i 2014 skal anskaffes nyt medicoteknisk udstyr til regionens hospitaler for i alt 146 mio. kr. Omkring halvdelen af pengene vil blive brugt på nyt udstyr til kræftdiagnosticering og -behandling, hvilket blandt andet vil sikre at kræftpatienterne kan komme hurtigere i behandling.

Dejligt at regionsrådet vil investere

- At få en kræftdiagnose er en ulykkelig situation, og det må være utrolig hårdt at skulle gå og vente på at komme i gang med en behandling. Derfor er jeg rigtig glad for den store opbakning, der er i regionsrådet til at investere det, der skal til, så vi kan sørge for den rette behandling på det rette tidspunkt, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Også nyt udstyr til andre områder

Udover oprustning på kræftområdet vil pengene også blive brugt på en række andre områder – ex laboratorieudstyr, hjertebehandling og det kirurgiske område. 

Yderligere oplysninger hos:

  • Kenneth Forsstrøm Jensen, Center for Økonomi, 38665901
  • Sophie Hæstorp Andersen via Pressevagten i Region Hovedstaden, telefon 70 20 95 88

 

Redaktør