Ottende klasser fra Region Hovedstaden er videre til finalen ved DM i Skills

​I januar mødes 8. klasser og efterskoler fra hele landet i Bella Center til finalen i Skills Stafetten. Det foregår på Danmarks største uddannelsesevent, DM i Skills, som Region Hovedstaden i år er medvært for. Otte hold fra hovedstadsregionen skal med. 

Vent...

Kender du de fire grundsmage? Ved du, hvor tasterne på et tastatur skal placeres? Kan du binde en slipseknude, sortere medicin, folde en serviet eller bygge en trætrappe?

14.000 elever fra 8. klasser i hele Region Hovedstaden har udfordret sig selv og hinanden i opgaver som disse i løbet af efteråret. Eleverne har deltaget i Copenhagen Skills introdage på erhvervsskolerne, hvor de har snuset til uddannelserne og dystet i Skills Stafetten – en hold-konkurrence, hvor det gælder om at løse praktiske opgaver på tid.

Otte regionale finalister

I Region Hovedstaden er der indtil videre fundet seks finalister ud af i alt otte:

  • NEXT Uddannelse København: 8.A, Busses Skole, Gentofte
  • U/Nord – uddannelser i Nordsjælland: 8.B, Birkerød Skole
  • Hotel- og Restaurantskolen: 8.A, Ny Hollænderskolen, Frederiksberg
  • TEC – Technical Education Copenhagen: 8.A, Skolen på Grundtvigsvej, Frederiksberg
  • SOSU H: 8.B, Vejlebroskolen, Ishøj
  • Campus Bornholm: 8.A, Hans Rømer Skolen, Aakirkeby

Med klassekammeraterne som heppekor kan de dygtige stafet-hold se frem til at konkurrere mod elever fra hele landet, når finalerne afholdes under DM i Skills i Bella Center 16.-18. januar 2020 med Region Hovedstaden som medvært.

Et eksperimentarium for ungdomsuddannelser

Begivenheden er centrum for det årlige danmarksmestermesterskab for erhvervsuddannelserne. Talentfulde unge konkurrerer i 45 fag, og publikum træder samtidig ind i et kæmpe eksperimentarium fyldt med aktiviteter, viden og vejledning om en bred vifte af ungdomsuddannelser - herunder over 80 erhvervsuddannelser.

Årets uddannelsesevent sender budskabet "Er du i tvivl, er du ikke alene". Mange unge føler sig pressede over valget af uddannelse, og eventet ønsker at lade tvivlen komme de unge til gode. Her kan de afprøve egne skills, blive klogere på sig selv – og erfare at erhvervsuddannelser er fyldt med muligheder, der kan føre til gode jobs, være springbræt til mere uddannelse eller begyndelse på en karriere som iværksætter.

Der skal være plads til at være i tvivl

Både Copenhagen Skills introdage og DM i Skills er et udstillingsvindue for de muligheder, erhvervsuddannelserne rummer. Mange unge og deres forældre og lærere ved nemlig for lidt om de mange karriereveje, en erhvervsuddannelse kan føre til. I dag vælger kun 14 % af en ungdomsårgang i hovedstadsregionen en erhvervsuddannelse efter grundskolen.

"Regeringen har en målsætning om, at 30 % af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse i 2025. Der er endnu et stykke vej, så det er vigtigt, at vi får knækket koden til de unges uddannelsesvalg. Men i vores iver efter at sikre fremtidens arbejdskraft skal vi undgå at presse de unge unødigt. Det er naturligt at være i tvivl om, hvad man vil efter 9. klasse, og der skal være tid og plads til at blive klogere på sig selv og sine muligheder," siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen.

Cirka 65.000 folkeskoleelever, unge, forældre, lærere, vejledere, fag- og uddannelsesfolk ventes at besøge DM i Skills, der afholdes i et tæt samarbejde mellem erhvervsskolerne i hovedstadsregionen, Skills Denmark, Københavns Kommune og Region Hovedstaden. 

Yderligere oplysninger

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen
via Region Hovedstaden pressevagt tlf. 70 20 95 88

Projektleder for Copenhagen Skills og DM i Skills 2020
Jannie Gade Nielsen, mobil: 2610 6859, mail: jannie.gade.nielsen.01@regionh.dk

www.skills2020.dk

 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor