Podcasts: Bakterier har stor indflydelse på vores sundhed

​Hør to podcasts om tarme, bakterier og sundhed. 

Vent...
Bakterier har eksisteret på jorden i cirka 3,5 milliarder år, og havde det ikke været for dem, ville vi ikke sidde her i dag. I vores kroppe lever billioner af bakterier, som har stor indflydelse på vores sundhed.

Forskere er begyndt at interessere sig for sammenhængen mellem bakterier og vores sundhed, og hvordan vores tarmbakterier faktisk træner vores immunforsvar. Bakterier har nemlig en indvirkning på en lang række sygdomme, og det er derfor vigtigt at opretholde gode tarmbakterier. 

En af de ting, forskerne har fundet ud af, er, at der er en sammenhæng mellem udviklingen af astma og bakterier. Hvis et barn f.eks. bliver født ved kejsersnit, mangler barnet nogle bakterier fra moderens underliv, og det kan have en indvirkning på at udvikle astma. Ved brug af denne viden prøver man at se, om astma rent faktisk kan forebygges gennem tarmen.

Der er stadig mange ting, vi endnu ikke ved om bakterier, men du kan blive lidt klogere på de små væsner i to podcasts. De går blandt andet i dybden med, hvilken betydning bakterier har for vores sundhed, og hvilken sammenhæng der er mellem udviklingen af astma og bakterier. 

De to podcast er produceret i forbindelse med arrangementet tarme, bakterier og sundhed, som er arrangeret af VORES VIDEN. 

Bakterier - fra skurke til helte

Podcast med Shiraz Ali Shah - Seniorforsker på Dansk BørneAstma Center på Herlev og Gentofte Hospital.

De findes alle steder. I din mave, i naturen og i din mad, men vi kan ikke se dem. 
Bakterier er et livsvigtigt fundament. De har altid eksisteret også dengang vi mennesker ikke var på jorden. I dag forbinder vi bakterier med noget vi helst ikke vil i kontakt med, men de fleste bakterier er faktisk gavnlige for os.

I denne podcast har vi besøg af Shiraz Ali Shah, M.sc.ph.. Han vil gøre os klogere på, hvad bakterier egentlig er, og hvilken betydning de har for vores liv.

(23:28 min.)


Kan astma forebygges gennem tarmen? 

Podcast med Jakob Stokholm - Læge, ph.d. og forsker på Dansk BørneAstma Center på Herlev og Gentofte Hospital. 

Astma er den hyppigste forekommende kroniske sygdom hos børn og unge, og cirka hvert tredje barn lider af astma. Et nyt studie fra Dansk BørneAstma Center viser, at der er en sammenhæng mellem tarmbakterier og astma hos små børn. 

I denne podcast taler vi med Jakob Stokholm Læge, ph.d. og forsker på Dansk BørneAstma Center på Herlev og Gentofte Hospital, og en af forskerne bag studiet. Han skal gøre os klogere på sammenhængen mellem astma og bakterier, og om astma rent faktisk kan forebygges gennem tarmen? 

(28:09 min.)


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor