Politikere udskyder forhandlinger om budget og hospitalsplan

På grund af folketingsvalget udskyder Region Hovedstadens politikere forhandlingerne om budget 2015 og revisionen af Hospitals- og Psykiatriplanen 2020.

Alle partier i Region Hovedstadens budgetforligskreds, som er Socialdemokraterne, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance, har tirsdag aftalt at udsætte forhandlingerne om det genåbnede budget for 2015.

 
Dermed bliver der først truffet beslutninger om effektiviseringer på regionens hospitaler og virksomheder på et ekstraordinært regionsrådsmøde den 22. juni.​

Gælder også hospitalsplanen

Beslutningen om at udskyde budgettet har også betydning for den årlige revision af regionens Hospitals- og Psykiatriplan 2020 (HOPP2020), der bl.a. omfatter administrationens forslag om at flytte kræftafdelingen fra Nordsjællands Hospital til Herlev Hospital. 
 
Det betyder, at det alene er administrationens forslag til ændringer af hospitalsplanen, der vil fremgå af dagsordenen til forretningsudvalgets møde den 9. juni og regionsrådsmødet den 16. juni. Men der forventes altså ingen politiske afstemninger om forslagene før et ekstraordinært indkaldt regionrådsmøde den 22. Juni.
 
Yderligere oplysninger Region Hovedstadens pressevagt, tlf. 70 20 95 88

Redaktør