Politikerne i hovedstaden enige: Alle nye forældre skal have mulighed for at blive på hospitalet efter fødslen

​Et enigt regionsråd har her til aften besluttet, at Hvidovre Hospital skal give førstegangsfødende kvinder med en ukompliceret graviditet og fødsel mulighed for vælge et barselsophold efter fødslen, hvis forældrene ønsker det. De fødende skal dermed ikke sendes hjem 8 timer efter fødslen, som der ellers var lagt op til.

Alle partierne er desuden enige om, at regionen skal arbejde målrettet for, at alle førstegangsfødende i regionen får mulighed for et barselsophold, uanset hvilken fødeafdeling, man føder på.

"Børn i Region Hovedstaden skal have den bedste start i livet – og deres forældre en god og tryg oplevelse både før, under og efter fødslen. Vi er enige om i regionsrådet, at forældre, der for første gang sætter et barn i verden, altid skal have muligheden for at vælge et barselsophold. Det skal være frivilligt, om man vil føde ambulant eller ej. Og det skal gælde på alle regionens fødetilbud, så borgerne får lige muligheder. Det vil vi arbejde videre for sker," udtaler et samlet regionsråd.

Regionsrådet har dermed banet vejen for at sikre ens tilbud til alle fødende i regionen.

"Det vil vi arbejde videre med i foråret, når vi inviterer kommende og nye forældre til at dele deres erfaringer fra før og efter fødslen i et opgaveudvalg. Vi glæder os til at bringe deres viden og oplevelser med videre, så vi får udviklet trygge fødetilbud for alle i Region Hovedstaden," udtaler Regionsrådet.

Yderlige info

 


Redaktør