Presseinvitation: Åbning af det første vaccinationscenter i Øksnehallen i København

​Region Hovedstaden åbner onsdag 13. januar for nye store vaccinationscentre i Øksnehallen, i Bella Center, i Ballerup og på Bornholm. Pressen inviteres til åbningen i Øksnehallen kl. 9:45.

De fire nye vaccine-centre er der, hvor borgere fremover kan blive vaccineret, når de får en invitation fra Sundhedsstyrelsen. Første dag forventes op imod 600 borgere at blive vaccineret i Øksnehallen. I starten er centrene åbne på udvalgte dage i forbindelse med vaccineleverancerne. Når der kommer vacciner nok, at regionen klar til at vaccinere alle borgere hurtigt i de nye centre.

Pressen er velkomne foran Øksnehallen, hvor følgende personer vil være til rådighed for interview:

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (A)
  • Formand for regionens vaccinations-task force Jonas Egebart
  • Vicedirektør i Akutberedskabet med ansvar for vaccinationscentrene Kirstine Vestergaard Nielsen

Regionen vil på dagen hjælpe med at finde borgere og vaccinationsmedarbejdere, som er interesseret i at stille op til interview; men vi kan ikke love, at det lykkes.

Medierne kan tage opstilling med god afstand til hinanden foran Øksnehallen, men kan ikke få adgang til selve vaccinationscentret, da der vil være udsatte borgere, som ikke skal udsættes for smittefare.

Danmarks Radio og Scanpix/Ritzau leverer billeder inde fra selve vaccinationscentret til fri afbenyttelse.

Billederne bliver lagt på regionh.dk hurtigst muligt.

TV-optagelser fra åbningen af vaccine-centret kan hentes via følgende link - OBS: Optagelserne er IKKE til live-transmission - https://www.dr.dk/tv/live/test/dr-web-3#!/  Vær opmærksom på, hvis der er personafølsomme oplysninger i live-transmissionen, skal disse sløres. 

Medierne må meget gerne sende en mail til presse@regionh.dk, hvis man forventer at dukke op.

Yderligere info
Pressevagten i Region Hovedstaden på presse@regionh.dk

Fakta om nye vaccinecentre i Region Hovedstaden

  • Sårbare borgere og +65 årige, der modtager hjælp i eget hjem kan nu blive vaccineret i de nye vaccinecentre. Vaccinationerne følger Sundhedsstyrelsens plan
  • Borgere modtagere invitation til vaccination i deres e-boks eller med brev, hvis de er fritaget for e-boks. Borgere kan derefter booke tid på vacciner.dk
  • Region Hovedstaden har i denne uge lagt 12.250 tider ud til booking af vaccination i vaccinecentre og hospitalsklinikkerne. 
  • Når Danmark modtager flere vacciner, bliver der løbende lagt flere tider til vaccination ud til booking.
  • Fire vaccinecentre åbner den 13. jan. i Region Hovedstaden og to mere åbner den 20. jan. - se adresser og åbningstider 
  • Regionen forventer fremover at bruge både vaccinecentre og i et vist omfang hospitalsklinikker til vaccination. 
Redaktør