Psykisk sygdom bør ikke være et tabu


Nyt regionalt informationscenter skal udbrede kendskabet til psykisk sygdom.

Informationsskranke med hjul på

En rullende informationsskranke i form af en campingvogn eller minibus bliver et af omdrejningspunkterne for den PsykInfo, som regionsrådet i Region Hovedstaden netop har besluttet at etablere.

Man skal ikke være flov over en psykisk lidelse

Målgruppen for PsykInfoen er både patienter og pårørende, men faktisk især borgere, der ikke har psykiske lidelser tæt inde på livet:

- Vi ved fra undersøgelser, at borgerne gerne vil vide mere om psykisk sygdom. Med Psykinfo vil vi gerne have psykiatrien ud til borgeren for at fortælle, at psykiske sygdomme ikke er lidelser, som man skal være flov over, siger Eva Borg, vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri.

Events skal også bruges som kommunikationsmiddel

Udover den rullende informationsskranke kommer informationsindsatsen også til at omfatte events og informationsarrangementer om psykisk sygdom og aktiviteter på sociale medier.

Råd og vejledning tilbydes

PsykInfoen vil få base i centralt beliggende lokaler i København. Her vil patienter, pårørende og borgere generelt dagligt kunne henvende sig og få råd og vejledning om psykisk sygdom og psykiatrisk behandling.

Eksperter står til rådighed

Samtidig stiller et korps af eksperter fra Region Hovedstadens Psykiatri sig til rådighed for foredrag, paneldebatter og andre arrangementer.

Evalueres sammen med foreninger og kommuner

Region Hovedstadens Psykiatri vil løbende evaluere PsykInfoen sammen med repræsentanter fra bruger- og pårørendeforeninger, Psykiatrifonden og hovedstadsregionens kommuner.

2,6 millioner årligt til projektet

Region Hovedstadens nye PsykInfo har et årligt budget på 2,6 millioner kroner.


Yderligere oplysninger hos:

  • Rune Syberg, Teamleder i Region Hovedstadens Psykiatri, tlf. 29 33 24 69
  • Pressevagten, Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør