Region H: Få målt dit langtidsblodsukker hos egen læge

​En aftale mellem PLO-Hovedstaden og regionen betyder, at mennesker med diabetes kan få målt og modtage resultatet i samme besøg hos praktiserende læge

Vent...

"Det er vigtigt at gøre det så nemt som muligt for mennesker med diabetes at passe deres kontroller. De fleste mennesker med en kronisk sygdom vil bare gerne passe arbejde, familie og fritid – og bruge mindst mulig tid hos lægen," siger Qasam Nazir Ahmad (Å), formand for Udvalget for Forebyggelse og Sammenhæng.

Region Hovedstaden har netop indgået en aftale med Praktiserende Lægers Organisation Hovedstaden (PLO-H), så praktiserende læger i Region Hovedstaden kan måle langtidsblodsukker og give svar til patienten i samme konsultation. Så slipper patienterne for at gå til læge to gange for den samme prøve.

"Vi har lyttet til den kritik, der kom af at opsige vores tidligere aftale og har derfor efter et forhandlingsforløb besluttet at tilslutte os rammeaftalen, og vi har derudover aftalt et tillæg – en allonge – til rammeaftalen i forhold til antallet af målinger. Det giver god mening for patienterne at skulle til lægen færre gange, og derfor er det fornuftigt, at vi får en aftale om at måle langtidsblodsukker. Samtidig ligger det i tråd med, at flere kontroller af mennesker med diabetes skal flyttes fra hospitalerne ud til de praktiserende læger," siger Qasam Nazir Ahmad.

I tilføjelsen til rammeaftalen mellem PLO-Hovedstaden og regionen er der som noget nyt fastsat et antal målinger af langtidsblodsukker pr. patient, som passer til et diabetesforløb. Samtidig er det aftalt, at måling af langtidsblodsukker ikke kan afregnes, hvis der samtidig tages blodprøver på patienten, der skal analyseres på hospitalslaboratoriet.

For at sikre kvaliteten af prøverne hos de praktiserende læger er det præciseret i tilføjelsen til aftalen, at der skal sendes analyser til hospitalet, så det sikres, at lægens udstyr måler rigtigt.

"Jeg er rigtig tilfreds med aftalen. Det handler om at yde den bedste service for vores borgere med en kronisk sygdom," siger formand for PLO-H Karin Zimmer.

Yderligere info


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor