​​​​​​

Region H skalerer op til at kunne vaccinere 330.000 borgere

Sundhedsstyrelsen har besluttet, at alle danskere over 40 år fra mandag kan blive vaccineret allerede 4,5 måneder efter det andet stik. Det betyder, at Region Hovedstaden skal skalere op til at kunne vaccinere 330.000 inden for en uge. 

Mange tusinde borgere skal snart have det tredje stik, og derfor skalerer regionen vaccinationsindsatsen op. Inden for en uge ventes regionen at være klar til at vaccinere 330.000 borgere. 

Det betyder også, at det fra mandag d. 13. december ikke længere er muligt at benytte drop-in-vaccination i vaccinationscentre, der er drevet af firmaerne Copenhagen Medical og Practio. Det sker for at undgå lange køer ved vaccinationscentrene.

I stedet kan man bestille tid til vaccination på vacciner.dk, blive vaccineret hos en alment praktiserende læge eller fra tirsdag d. 14. december møde op på et af de apoteker, som tilbyder vaccination mod COVID-19. 
De mange forskellige vaccinationstilbud gør det muligt at vaccinere op mod 330.000 i hovedstadsregionen, fortæller regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Region Hovedstaden samarbejder både med private firmaer, praktiserende læger og apoteker om vaccinationsindsatsen. ​

”Vi får brug for alle vores vaccinationskanaler, når vi skal vaccinere så mange borgere. Det er derfor en god idé at undersøge muligheden for at blive vaccineret hos en alment praktiserende læge eller på apoteket,” siger han. 

”Det er vigtigt, at alle, der kan, bliver vaccineret hurtigst muligt og hellere i dag end i morgen. ”

Der bliver lagt mange nye tider op på vacciner.dk, og der bliver åbnet et nyt vaccinationscenter på mandag d. 13. december på Ofelia Plads i København. Der er derfor rig mulighed for at få det tredje stik.  

Redaktør