​​​Den 31. marts 2023 lukker det sidste testcenter i Region HovedstadenRegion H stikker den sidste pind i halsen

Efter 19 mio. PCR-tests i Region Hovedstaden lukker de sidste covid-19 testcentre ned den 31. marts. Nedlukningen sker som følge af, at de nationale sundhedsmyndigheder har besluttet, at alle regioner skal afslutte den offentlige PCR-testindsats.​

Vent...

Den 31. marts 2023 klokken 15.00 er det sidste mulighed for at blive PCR-testet i et af Region Hovedstadens covid-19-testcentre.

Siden foråret 2020 har vi i regionen lavet 19 mio. PCR-test i de officielle testcentre og gennemført 185.000 podninger ved smitteudbrud på plejehjem, bosteder og ved hjemmebesøg hos borgere, som ikke har haft mulighed for at besøge testcentrene. Det er Region Hovedstadens Akutberedskab som i samarbejde med en lang række myndigheder og de 29 kommuner i regionen har stået for den store testindsats.

"Det har været et stort samarbejde, som har vist, hvad man kan udrette, når mange personer, myndigheder, kommuner og sundhedsvæsenet går sammen om at løfte en fælles opgave. 19 mio. PCR-test er jo et vildt antal, når man tænker over det. Det har kun været muligt, fordi alle de involverede er gået konstruktivt til opgaven med fuldt fokus på at finde løsninger og få det til at ske," fortæller Pernille Lohse, chef for Testcenter Danmark i Region Hovedstaden. 

Et stort samarbejde på tværs af erfaringer og faggrupper

I de mest travle perioder, hvor mange borgere skulle testes, var der op mod 2.000 ansatte i testcentrene, og samarbejdet på tværs af professioner og faglige baggrunde, er en særlig positiv oplevelse, som Pernille Lohse vil huske tilbage på.

"Vi har været en stor samling mennesker fra mange forskellige professioner og faggrupper, som har bragt forskellige erfaringer og kompetencer ind i samarbejdet, som har givet indsatsen nye måder at gribe arbejdet an på. Jeg vil gerne takke alle involverede for deres enorme indsats og engagement. Det har været en stor oplevelse at få lov at arbejde med så mange og så dedikerede medarbejdere, og uden alles enorme indsats og engagement havde vi ikke løst denne store opgave".

I alt har Region Hovedstaden haft syv store testcentre og derudover mindre satellitteststeder i de 29 kommuner i Regionen Hovedstaden. De sidste to testcentre, som lukker ned på fredag, ligger i Valby og på Bornholm.

Når centrene er lukket, vil det kun være muligt at blive PCR-testet af det offentlige sundhedsvæsen, såfremt en læge vurderer, at det er nødvendigt. Skal du bruge en PCR-test i forbindelse med eksempelvis en rejse, skal du forbi de private udbydere af test. Læs mere her: https://www.regionh.dk/Sundhed/Coronavirus/Sider/default.aspx

Yderligere information

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 7020958

Der stod i en tidligere version af pressemeddelelsen, at der var foretaget 24 mio. PCR-test, det korrekte tal er 19. mio. PCR-test, som nu er rettet gennem nyheden.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor