Region Hovedstaden - Økonomiaftale mellem regionerne og regeringen betyder besparelser for en halv milliard

​Danske regioner landede i sidste uge en aftale med regeringen om regionernes økonomi for 2017. Aftalen sikrer regionerne en vækst på bare 0,1 %. 140 mio. kr. får regionerne ekstra, ud af en samlet økonomi på ca. 110 mia. kr., selvom vi bliver flere ældre og har øgede udgifter til medicin og nye behandlinger. 

Det bliver svært at undgå store spareøvelser, vurderer regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S):

- Regeringen overser – eller vælger at se bort fra – at samfundet hele tiden ændrer sig. Nye behandlingsmetoder opstår. Der kommer flere ældre mennesker og flere patienter med kroniske sygdomme, siger regionsrådsformanden og forsætter:

- Jeg vil nu bede administrationen om at regne på aftalens betydning for regionens økonomi, men der er ingen tvivl om, at vi skal ud i den største sparerunde i regionens historie – formentlig mere end en halv milliard. Selvfølgelig vil vi endnu engang stramme os an for sikre, at patienterne mærker mindst muligt til det her. Men det bliver ikke nemt. 

Den bedste mulige aftale, selvom det ikke er godt
Selvom det for Region Hovedstaden er en utilfredsstillende aftale, bakker regionsrådsformanden op om Danske Regioners beslutning om trods alt at godkende aftalen:

- Alternativet ville være endnu værre. Regeringen gik til forhandlingsbordet med en forventning om, at der skulle tages milliarder ud af regionernes kasse på sundhedsområdet; det undgik vi heldigvis, siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

Særligt Region Hovedstaden rammes alligevel hårdt af den nye aftale, da den beregningsmodel, der skal køres efter fremover, fordeler pengene mellem regionerne anderledes. 

Stadig penge til regionens fysiske rammer

Anlægsloftet er uændret, og derfor skal Region Hovedstaden ikke spare på renoveringer og moderniseringer af de fysiske rammer.

- Jeg er sådan set tilfreds med, at vi kan fortsætte det vigtige arbejde med at bygge et nyt Center for Spiseforstyrrelser i Ballerup og andre vigtige anlægsprojekter, som skal sikre menneskerne i regionen et tidssvarende sundhedsvæsen og moderne ramme om den bedste behandling," siger Sophie Hæstorp Andersen.

Kontakt

  • Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S), via regionens pressevagt: 70 20 95 88
Redaktør