Region Hovedstaden: Vi skal give sundhedspersonalet ro til at udføre deres arbejde

​Ring ikke til hospitaler, egen læge, regionens 1-1-2 vagtcentral eller Akuttelefonen 1813, med mindre det handler om akut sygdom. Vi skal give sundhedspersonalet ro til at udføre deres arbejde, så de kan passe på os alle sammen. Hvis du har spørgsmål om corona, kan du tjekke coronasmitte.dk eller ringe til Sundhedsstyrelsens hotline 70 20 02 33. 

​Sundhedsstyrelsen har skiftet strategi om ikke længere at lave smitteopsporing men i stedet bruge sundhedsvæsnets ressourcer til at behandle borgere, der er alvorligt syge af corona. Det betyder, at retningslinjerne for, hvad du skal gøre, er ændret.

  • Hvis du er rask, skal du følge sundhedsmyndighedernes råd om håndvask og håndsprit for at beskytte dig selv og andre mod smitte.
  • Har du milde symptomer som hoste, let feber eller forkølelse, skal du blive hjemme og forholde dig som ved influenza – det vil sige undgå at smitte andre.
  • Hvis du har problemer med vejrtrækning, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til din egen læge eller Akuttelefonen 1813. 

Kilde: Sundhedsstyrelsen retningslinjer

Forbud mod besøg på hospitaler

For at beskytte både patienter og medarbejdere mod coronavirus er det ikke tilladt for pårørende at ledsage eller besøge familie og venner på hospitalet. 

Kun pårørende til kritisk syge patienter og forældre til indlagte mindreårige børn må besøge hospitalerne. Vi appellerer til, at kun en forælder møder op af gangen. 

Kontakt hospitalet før besøget.

Hav tålmodighed med sundhedsvæsnet.

Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at begrænse smittespredning. Særligt syge mennesker på hospitalerne er udsatte og kan blive endnu mere syge, hvis de bliver smittet med coronavirus.

Coronaudbruddet får konsekvenser for den service, vi kan tilbyde. Nogle vil opleve, at deres operation bliver aflyst; andre vil opleve lange ventetider på fx blodprøvesvar.

Vi prioriterer at behandle de mest syge først – både dem med coronavirus og alle andre, som har en alvorlig sygdom. Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed. Ikke mindst med de læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og alle andre, som i de her dage knokler på højtryk. Giv dem ro til at udføre deres arbejde og husk på, at vi alle sammen gør det bedste, vi kan.

Patienter med en aftale på hospitalet

På grund af nye forholdsregler ved coronavirus laver vi ændringer i vores planlægning. Din aftale på hospitalet kan derfor blive udskudt eller ændret. Hold derfor øje med din e-Boks, og din postkasse, hvis du ikke får digital post.

Indtil der er givet besked, kan det skabe usikkerhed hos de mange mennesker, som har en aftale på hospitalet. Vi har fuld forståelse for, at usikkerheden er frustrerende – men vi vil alligevel bede dig om at vise hensyn og ikke ringe til den afdeling, hvor du har en aftale. Vi skal holde telefonlinjerne åbne og belaste medarbejderne mindst muligt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din operation eller konsultation er aflyst, så tjek i stedet e-Boks.

Yderligere oplysninger

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dkRedaktør