Region Hovedstaden: Positivt at tatoverings-kampagne stopper

​Tatoveringer og bloddonation er uforenelige, mener man i Region Hovedstaden, som er tilfredse med, at Giv Blod har indstillet kampagnen ’Et prik for livet’


​GivBlod tilbød nye donorer at bruge GivBlods logo som tatovering, som bevis for deres nye status som donorer. Formålet med kampagnen var at tiltrække især unge mænd, men på baggrund af kritik i medierne har GivBlod nu valgt at stoppe kampagnen.
 
I Region Hovedstaden er man tilfredse med den beslutning.
 
”Tatoveringer kan give alvorlige bivirkninger som allergi og varige hudskader, så at opfordre nye bloddonerer til at tilmelde sig og få en tatovering, er svært at forene med regionens arbejde,” siger Linda Bang Jessen, der er konstitueret kommunikationsdirektør i regionen.
 
Hun understreger, at GivBlod og de mange frivillige på området hver dag gør en kæmpe indsats for at få skabt opmærksomhed på området. Derfor opfordrer hun også stadig folk til at tilmelde sig so​​m bloddonorer.
 
”Men det er rigeligt med det medfølgende donorkort som bevis, det behøver man ikke en tatovering for,” siger Linda Bang Jessen.​

Yderligere oplysninger:

Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 7020 9588


Redaktør