Region Hovedstaden byder Tour de France velkommen

​En lang og målrettet indsats i fællesskab med dygtige samarbejdspartnere har givet pote og verdens største cykelløb kommer til Region Hovedstaden.

Vent...

​Foto: Colourbox

Tour de France er en institution med en lang historie, rig kultur og enorm tilskuerappel, og det er ubestrideligt en af verden allerstørste sportsbegivenheder. I 2021 starter løbet i hjertet af København, og Region Hovedstaden har sammen med mange samarbejdspartnere arbejdet hårdt for at få det til at ske.

- Vi er en region med stor kærlighed til cykling både som sport og som en naturlig del af hverdagen, og jeg er stolt af at være med til at tiltrække Tour de France netop hertil. Det er en stor international event, der kan være med til at skabe jobs og sætte fokus på Hovedstaden som et attraktivt sted at besøge.

- Vi har så meget at byde på her i hovedstadsregionen – og med touren som udstillingsvindue kan vi vise det frem til mennesker verden over, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Verdens bedste cykelby

København er for nyligt igen blevet kåret til verdens bedste cykelby og Region Hovedstaden understøtter udviklingen ved at samarbejde med lokale kommuner om de internationalt anerkendte Supercykelstier. Politikerne i Region Hovedstaden bevilligede allerede i 2016 og 2017 otte mio kr. til at forfølge drømmen om at lokke verdens største cykelløb til hovedstadsregionen. 

Pengene kommer fra den eventpulje, der også har været med til at tiltrække VM i ishockey, EM i fodbold, VM i svømning, esport til Royal Arena og nu altså Tour de France. I tæt samarbejde med Wonderful Copenhagen, SportEventDK, Københavns Kommune og en lang række andre samarbejdspartnere er der bundet sløjfe på, og gaven står klar til at blive pakket ud i sommeren 2021. 

- Et kæmpe stort tillykke til os alle sammen. Vi har længe arbejdet for at få det til at lykkes, og nu er vi endeligt i mål. Det er fantastisk at se, at mange forskellige aktører har kunnet arbejde sammen med et fælles formål og med stor succes.

- Stor tak til både vores egne folk og vores gode samarbejdspartnere for at lande den her aftale. Jeg glæder mig rigtig meget, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fakta:

  • De tre etaper afholdes på følgende datoer: 2. juli 2021 afholdes første etape, selve Grand Départ i København. Den 3. juli afholdes anden etape fra Roskilde til Nyborg. Den 4. juli afholdes tredje etape med start I Vejle og mål i Sønderborg. 

  • Tour de France transmitteres i 190 lande og har mange millioner tv-seere under løbet. Der forventes at være mere end 900.000 tilskuere, som vil overvære de tre etaper i Danmark fra sidelinjen.  

  • Bag den danske Grand Départ står: Erhvervsministeriet, Københavns Kommune, Roskilde Kommune, Nyborg Kommune, Vejle Kommune, Sønderborg Kommune, Sport Event Denmark, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Syddanmark og Wonderful Copenhagen. 

  • Budgettet for en dansk Grand Départ er sat til 88 mio. kr. som finansieres ved 17 mio. kr. fra staten, 55 mio. kr. fra kommunerne og 15 mio. kr. fra regionerne. Dertil forventes ca. 1 mio. kr. finansieret ved andre bidrag, eksempelvis sponsorindtægter.

  • Danmark er i 2015 udnævnt som det mest cykelvenlige land i Europa af det Europæiske Cyklistforbund (European Cyclist Federation). 

  • I København cykles der sammenlagt, hvad der svarer til 330 Tour de France løb hver dag. Det svarer til 1.390.000 kilometer om dagen (Københavns Kommune). 

  • 43 % af alle ture til arbejde og uddannelse i København sker på cykel (Cykelredegørelsen 2018).

  • København har mere end 379 km cykelstier. Blandt andet Havneringen med 13 km ubrudt cykelsti (Cykelredegørelsen 2018).

  • I hovedstaden er der 675.000 cykler. Det er således 5,6 gange så mange cykler som biler i København (Københavns Kommune). 

Yderligere information:

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via pressevagten, tlf.: 70 20 95 88
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor