Region Hovedstaden fjerner gebyrer fra 1. januar

​Der skal være mindre administrativt bøvl og det skal være nemmere at være medindlagt forælder. Region Hovedstaden skyder det nye år i gang ved at fjerne en række gebyrer på hospitalerne.

Skal dit barn indlægges kan det ofte være en god ide, at du lader dig medindlægge. Men hvor du som medindlagt forælder tidligere selv skulle betale for din mad, så fjerner Region Hovedstaden nu det gebyr.

Penge godt givet ud 

Det sker som led i at Region Hovedstaden ensretter sine gebyrregler og fjerner en række mindre gebyrer. Og selvom det koster regionen omkring 1 mio. kroner, så mener Sophie Hæstorp Andersen (S), der er regionrådsformand i Region Hovedstaden, at de penge er godt givet ud.
 
- Vi besluttede dette i regionsrådet, fordi vi synes det er vigtigt, at man eksempelvis som indlagt mor eller far til et sygt barn kan være der så meget som muligt for sit barn, og ikke skal tænke på at betale gebyrer. Det kan lyde af lidt, men kan være meget forstyrrende i en svær situation. Først og fremmest for forældre og barn, men også for personalet, siger Sophie Hæstorp Andersen. 

Regler ensrettes

Hun henviser til, at foruden at fjerne gebyret for hospitalsmad for medindlagte forældre, skal vordende forældre heller ikke længere selv betale for scanningsbilleder, ligesom hospitalerne fremover ikke skal opkræve gebyr hos efterladte, når deres afdøde skal lægges i kiste på hospitalet.

- På den måde bliver reglerne for serviceydelser på vores hospitaler ensrettet. Jeg tror på, at det giver både personalet og borgerne en bedre oplevelse, når vi fjerner disse bøvlede og administrationstunge gebyrer. Det betyder jo, at vores hospitaler kan koncentrere sig om de ting, der er vigtigst, nemlig patienterne. Og at man som forældre kan koncentrere sig om at være der for deres syge barn og ikke bekymre sig om betalinger af forskellige små serviceydelser, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Administrativ lettelse

Regionsrådsformanden understreger, at fjernelsen af gebyrer giver en administrativ lettelse, når de mange relativt små beløb ikke længere skal opkræves. De nye regler træder i kraft 1. januar 2016

​Region Hovedstaden fjerner gebyrer for følgende tjenester:

  • Scanningsbilleder af gravide
  • Mad til én medindlagt forælder
  • Kisteilægning

Yderligere oplysninger
  • Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S) via pressevagten, tlf.: 70 20 95 88

Redaktør