Region Hovedstaden opretter nyt teststed på Vestegnen

Mange borgere i kommuner med høje smittetal får kortere vej til nyt teststed, der kan foretage 5.000 test dagligt. Politikere forventer nyt teststed vil få flere til at blive testet og øge opsporingen af smittede.
Vent...

Et skilt med 'COVID19 teststed' bliver til december sat op i Taastrup. Region Hovedstaden opretter et stort teststed, der efter planen skal pode 5.000 mennesker dagligt. Beslutningen om at oprette et testcenter på den københavnske Vestegn kommer, fordi mange kommuner i området er hårdt ramt af høje coronatal. Formand for regionens sundhedsudvalg, Christoffer Buster Reinhardt (C) glæder sig over forbedrede testmuligheder i Høje Taastrup Kommune og omegn:

"Jeg er rigtigt glad for, at der kommer et nyt permanent teststed i Taastrup, for det er meget bekymrende, at flere og flere borgere fra den vestlige del af regionen bliver ramt corona. Derfor er det rigtigt godt med et lokalt teststed i området, så man ikke skal køre langt for at blive podet, siger han og tilføjer:

"Det er utroligt vigtigt at blive testet, hvis man har mistanke om corona, så færre bliver ramt af corona, og derfor sætter vi nu det nye teststed ind i det område af regionen, hvor vi desværre ser høje smittetal. Regionen har allerede haft mobile teststeder i mange kommuner på vestegnen gennem et par måneder, og nu bliver indsatsen altså styrket med et permanent teststed.

Borgere i Taastrup kan i denne uge blive testet af to mobile testenheder fra regionen, og fra den 13. til den 15. november planlægges der en særlig indsats for borgere fra Høje Taastrup Kommune og omegn.

Stor opbakning til nyt teststed

Det nye teststed vil efter planen være klar til at åbne til december, og indtil da vil der forsat være mobile teststeder i de kommuner på Vestegnen, der oplever høje smittetal. Blandt dem er Høje Taastrup Kommune, hvor det nye teststed kommer til at ligge. Borgmester Michael Ziegler (C) er meget tilfreds med, at det bliver lettere for borgerne at blive testet:

"Jeg er glad for, at Høje-Taastrup med så kort varsel har kunnet hjælpe med at pege på en yderst velbeliggende grund med tilhørende rummelige bygninger, som Region Hovedstaden hurtigt kan indrette det nye testcenter i. Det er godt for regionens borgere, og det er også godt for Høje-Taastrups egne borgere. Vi har alle en fælles interesse i at få nedbragt smittetallene for COVID-19, og vi ved, at adgang til test spiller en meget stor rolle heri. Derfor ser vi og vores mange samarbejdspartnere i lokalsamfundet frem til, at testcentret snart kan åbne", siger Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune.

Når teststedet i Taastrup åbner, vil der være syv permanente teststeder og 15 mobil testenheder i Region Hovedstaden. De nuværende seks teststeder ligger i Ballerup, Hillerød, Hvidovre (flytter til Valby 16/11), Lufthavnen, København og Rønne. Se adresser og åbningstider på de permanente og mobile teststeder https://bit.ly/3hNZQrp

For yderligere information:

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor