Region Hovedstaden sender flere elbiler på gaden

Elbiler er praktiske, sjove og gode for miljøet, og arbejder du i en virksomhed i hovedstadsregionen, kan du nu let og billigt leje en elbil i 14 dage

En tur bag rattet af en elbil kan få smilene frem

​Når du første gang sætter dig bag rattet i en elbil, vil du sikkert blive overrasket over accelerationen og den stille kørekomfort. Det bliver de fleste.

Og arbejder du i en virksomhed i hovedstadsregionen, kan du nu leje en elbil i 14 dage for 89 kroner om dagen, og selv finde ud af om en elbil er noget for dig.

- Vi har tidligere haft lignende tiltag med stor succes. Vores erfaringer viser, at det er afgørende for manges fremtidige valg af bil at få praktisk erfaring med elbiler. Jeg håber, at rigtig mange borgere vil tage godt imod det nye tilbud, siger Jens Mandrup (SF), formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden. 

Kør i en moderne elbil i 14 dage

Lej-en-elbil konceptet giver dig mulighed for at prøve en elbil i din hverdag og efter 14 dages kørsel vurdere, om en elbil er noget for dig.

Det eneste man skal gøre som virksomhed er, at annoncere tilbuddet internt på eget intranet og/eller sætte et opslag op i kantinen.

Alt øvrigt praktisk håndteres af Region Hovedstaden og de involverede parter.

Priser og modeller

Prisen er 1.250 kr. inkl. moms og forsikring for 14 dage, svarende til 89 kr. pr. dag. Prisen inkluderer 1.000 kilometer og gratis strøm, når der oplades på energiselskabet E.ONs offentlige ladestandere.

Der kan frit vælges imellem Nissan modellerne Nissan Leaf og Nissan e-NV200 Evalia.

Oplagt til virksomheder med fokus på bæredygtighed
Lej-en-elbil er oplagt for virksomheder i hovedstadsregionen, der arbejder for at gøre en indsats for grønnere transport. 

Elbiler er en del af løsningen for at sænke transportens CO2-udslip, og reducere luftforurening og afhængigheden af olie. Elbiler er mere energieffektive sammenlignet med benzin- og dieselbiler og kan bidrage til et forbedret lokalt og globalt miljø. Elbiler har ingen udstødning og ingen direkte CO2-udledning.

Fakta

  • ​Lej-en-elbil er et samarbejde imellem Region Hovedstaden, biludlejningsselskabet SIXT og energiselskabet E.ON.
  • SIXT står for det praktiske mht. lejeaftaler, betalinger og udlevering af elbilerne, som sker på de deltagende virksomheders egen adresse med kort introduktion og instruktion til bilerne.
  • E.ON tilbyder brugerne frit at anvende E.ONs mere end 700 offentlige lademuligheder rundt om i Danmark, med el fra vedvarende energikilder. Strøm i lejeperioden er gratis, når der oplades på energiselskabets offentlige ladestandere.

For yderligere information

  • ​Jens Mandrup (SF), formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, mobil 3134 8898
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 7020 9588
  • Konsulent for Region Hovedstandens Elbilsekretariatet, Copenhagen Electric, Claus Seitzberg, mobil 4111 1229

Redaktør