Region Hovedstaden støtter VM i Badminton 2014


VM i Badminton sætter i 2014 sportsligt, kulturelt og internationalt fokus på hovedstadsregionen, hvor også børn og unge kommer til at opleve pust fra den store badmintonverden.

VM tiltrækker turister

Tusinder af tilskuere, turister, international tv-dækning samt undervisnings- og sportsforløb i skolerne er forventningerne, når VM i Badminton 2014 kommer til Region Hovedstaden i september næste år. Regionsrådet i Hovedstaden støtter arrangementets udvikling og afvikling.

- VM i Badminton skaber international opmærksomhed og tiltrækker flere turister til hovedstadsregionen. De kan sammen med regionens borgere glæde sig til nogle spændende dage med sport af international klasse, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen og fortsætter:

- Vi har desuden særligt fokus på at forankre begivenhederne lokalt, så hele hovedstadsregionen også bagefter kommer til at sprudle af sportslige og kulturelle tiltag.

Badminton i skoleturneringer

Blandt ideerne til den lokale forankring er fx skoleturneringer, skræddersyede undervisningsforløb til idræt og undervisning koblet til VM i Badminton i andre fag.

Badminton i verdensklasse

Badminton Danmark glæder sig over støtten fra Region Hovedstaden, som sammen med en række andre bidragsydere er med til at muliggøre begivenheden.

- Det betyder utroligt meget for Badminton Danmark, at Region Hovedstaden bakker op om VM i Badminton 2014 i København, siger eventchef Brian Bach Moesgaard fra Badminton Danmark og fortsætter:

- Vi ser frem til at lave en uforglemmelig begivenhed, og med støtte fra bidragsyderne er vi klar til at gøre vores bedste for, at begivenheden bliver en succes og ser frem til at kunne vise badminton i absolut verdensklasse i regionen.

VM med mange muligheder

Ud over de sportslige og kulturelle kontakter, som et VM i regionen fører med sig, vil der allerede under VM 2013 i Guangzhou i Kina blive arbejdet på at etablere erhvervsrelaterede samarbejdsmuligheder mellem danske og kinesiske virksomheder.

Fakta

  • VM i Badminton 2014 har et samlet budget på 14 mio. kr.
  • Udover Region Hovedstaden tæller bidragsyderne Wonderful Copenhagen, Københavns og Ballerup kommuner og Sport Event Denmark.
  • Støtten fra Region Hovedstaden går dels til Badminton Danmark til udvikling og afholdelse af VM 2014 og dels til udvikling og afholdelse af regionale aktiviteter i samarbejde med Region Hovedstaden, Badminton Danmark, Wonderful Copenhagen, Ballerup Kommune og den regionale kulturaftale KulturMetropol Øresund.
  • De mange kampe vil blive spillet i Ballerup Arena, hvor der er plads til 5.500 tilskuere.
Redaktør