Region Hovedstaden strammer op på forskningsbudgetter


Det sker via skærpet kontrol og et nyt økonomisystem.

Der skal være større fokus på, hvordan hospitalerne forvalter og kontrollerer de flere hundrede millioner kroner, de modtager hvert år fra blandt andet lægemiddelindustrien til forskning. Det mener Region Hovedstadens regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S), og det arbejde er allerede sagt i gang:

Fire øjne på udbetalinger

- Som landets førende forskningsregion ser vi med stor alvor på omgangen med forskningsmidler. Vi har allerede tidligere i år indskærpet over for hospitalerne, at der altid skal være fire øjne til at godkende udbetalinger fra forskningskonti.

Nyt økonomisystem giver bedre kontrol

- Derudover har vi år indført et nyt økonomisystem, som giver bedre gennemsigtighed og bedre kontrolmuligheder. Endelig indfører vi den praksis, at alle forskningsprojekter skal have en særskilt konto, så pengene fra virksomheder fx ikke sættes ind på en fælles forskningskonto. Det øger gennemsigtigheden, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Revisorer giver bud på ekstra kontrol

Hun peger desuden på, at Region Hovedstadens administration har bedt sine eksterne revisorer om et bud på, hvordan man af den vej kan øge kontrollen med forskningsmidlerne.

Gennemskuelighed og åbenhed

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at komme det til livs, og vi skal være konsekvente, når vi opdager, at nogen svigter vores tillid. Vi har brug for gennemskuelighed og åbenhed og en stærkere politisk involvering. Ikke mindst i en tid, hvor bedre erhvervssamarbejde er på dagsordenen for at udnytte mulighederne for at skabe bedre produkter for vores syge borgere, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Yderligere oplysninger hos:

  • Vibeke Storm Rasmussen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, tlf. 43 64 25 21
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88


Redaktør