Ny aftale: Region Sjælland og Region Hovedstaden vil samarbejde om bedre behandling, planlægning og forskning

​Med en ny og ambitiøs aftale mellem Region Sjælland og Region Hovedstaden rykker de to regioner tættere sammen. Det handler om at sikre bedre patientbehandling og patienttilfredshed i hele Østdanmark, lyder det fra begge regioner.

Vent...
Syge og tilskadekomne borgere og deres pårørende i Østdanmark kan se frem til et styrket samarbejde mellem Region Hovedstaden og Region Sjælland.
Sådan lyder det fra begge regioner, der netop har underskrevet en aftale, der skal betyde styrket forskning, bedre faglig udvikling, mere videndeling, bedre uddannelse og bedre mulighed for at sætte ressourcerne ind der, hvor behovet og kapaciteten er størst.

Og selvom det umiddelbart kan lyde som en tør omgang administration, så skal man ikke tage fejl af, at det har betydning for patienten, understreger Heino Knudsen (S), der er regionsrådsformand i Region Sjælland:

- Jeg er utrolig glad for det her. Aftalen betyder helt konkret, at Region Hovedstaden kan behandle en del af patienterne fra Region Sjælland, samtidig med at vi i fremtiden kan skaffe flere højt specialiserede funktioner til vores egen region. Eller sagt på en anden måde. På sigt kan vi selv stå for flere behandlinger til Region Sjælland, samtidig med at den syge borger har trygheden i at vide, at vi kan bruge ekspertisen i Region Hovedstaden på særlige områder.

Vil planlægge sammen

Aftalen vil på den lange bane betyde, at færre patienter fra Region Sjælland bliver behandlet på Region Hovedstadens hospitaler. Regionsrådsformand fra Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) understreger, at det er fuld forståeligt, at man i Region Sjælland gerne vil behandle flere af regionens egne patienter.

- Det mener jeg sådan set, at vi som regioner skal kunne samarbejde om. Det handler om patienterne. Og den her aftale viser, at det altså er noget sludder, når man forsøger at sige, at regionerne ikke samarbejder tilstrækkeligt til gavn for patienterne, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Gavner patienten

Samtidig påpeger hun, at aftalen skam også er god for Region Hovedstaden. Aftalen betyder nemlig, at hospitalerne i hovedstadsregionen får nemmere ved at planlægge arbejdet – fordi man nu har sikkerhed for, at Region Sjælland foretrækker at sende patienter til hovedstadsregionen til nogle af de specialiserede behandlinger. 

- Jeg er virkeligt glad for det her på patienternes vegne. Aftalen betyder, at når vi kommer til skade eller bliver syg, så kan vi fremover være mere trygge ved, at vi får behandlingen på det mest hensigtsmæssige sted. Har du fx brug for højt specialiseret behandling, der måske kræver særligt udstyr eller lignende, så kan Rigshospitalet træde til. Uanset hvilken region du bor i, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Aftalen blev godkendt for nyligt af Regionsrådet i Region Hovedstaden samt Regionsrådet i Region Sjælland. Dermed vil de to regioner begynde planlægning og dialog om plan for hjemtagning af behandlinger til Region Sjælland allerede for indeværende og næste år. 

Hent aftalen og bilagene her
Kontaktoplysninger

  • Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden, via Region Hovedstadens pressevagt, tlf. 70 20 95 88
  • Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland: tlf. 51 14 54 96
  • Pressevagten, Region Sjælland: tlf. 57 87 50 52 Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor