Regionen åbner det nye vaccinationscenter i Birkerød

Borgere i Region Hovedstaden kan fra onsdag den 5. maj blive vaccineret i Birkerød, hvor et nyt vaccinationscenter åbner to dage om ugen. Det nye center giver borgerne flere muligheder for at blive vaccineret i Nordsjælland ifølge formanden for sundhedsudvalget, Christoffer Buster Reinhardt (C):

- Det er dejligt, at regionen i næste uge kan åbne endnu et vaccinationscenter. Jeg er glad for, at der allerede er stor søgning til centret, og på kort tid er de 500 tider til åbningsdagen blevet booket. Men der bliver løbende lagt nye tider ud, som man kan bestille på vacciner.dk, fortæller han og tilføjer:

- Det nye center er en satellit til det store vaccinationscenter i Hillerød, så borgere i Nordsjælland får flere muligheder for blive vaccineret i deres lokalområde. Tidligere i april har vi åbnet et vaccinationscenter i Snekkersten, og i slutningen af maj kommer der et vaccinationstilbud i Frederikssund, siger han.  

Det nye vaccinationscenter i Birkerød bliver i Søndervangshallen, der ligger centralt i forhold til bus og tog, ligesom der er gode parkeringsforhold.

På åbningsdagen vil pressen have mulighed for at besøge centret efter forudgående aftale og med en negativ coronatest, der er under 48 timer gammel. Medier kan skrive til presse@regionh.dk for at aftale nærmere.  

500 vaccinationer på åbningsdagen

Det nye vaccinationscenter i Birkerød er en satellit til regionens store vaccinationscenter i Hillerød, der i marts har oplevet et massivt pres på kapaciteten. Derfor har regionen i samarbejde med flere kommuner oprettet lokale vaccinationstilbud. Vicedirektør Helene Bliddal Døssing fra Region Hovedstadens Akutberedskab siger:

- Vi forholder os hele tiden til, hvor mange vacciner, der er til rådighed, og hvilke vaccinationscentre borgerne søger mod, så vi kan justere og tilpasse løbende. Jeg er glad for, at der nu også bliver mulighed for at blive vaccineret i både Birkerød og Frederikssund foruden de syv andre vaccinationscentre, der er i regionen.

Det nye vaccinationscenter i Birkerød kan vaccinere 500 borgere på åbningsdagen, og derefter vil åbningstider og antal vaccinationer i centret afhænge af vaccineleverancer og regionens samlede kapacitetsplanlægning. Der kan maksimalt vaccineres 1.500 borgere dagligt i det nye center i Birkerød.  

I Frederikssund er regionen og kommunen ved at finde et egnet sted til vaccinationstilbuddet, og når det er afklaret, vil der komme yderligere information om beliggenhed og åbningsdato. I øjeblikket er planen at vaccinere op til 500 borgere på åbningsdagen.

Med de to nye vaccinationscentre vil der være ni vaccinationscentre, der ligger geografisk spredt i hele regionen. Borgere, der har fået invitation til vaccination, kan booke tid på vacciner.dk ved hjælp af NemID. Borgere uden NemID kan benytte regionens bookingtelefon 38 66 00 00.

Læs mere om vaccination og se hvor vaccinationscentrene ligger i Region Hovedstaden

For yderligere kontakt regionens pressevagt på presse@regionh.dk

Redaktør