Regionen åbner nyt vaccinationssted i Nordsjælland

​Borgere får flere muligheder for at blive vaccineret med et centralt beliggende vaccinationssted, der åbner i Rudersdal Kommune.

Region Hovedstaden åbner i begyndelsen af maj et nyt vaccinationssted i Søndervangshallen i Birkerød, der ligger i Rudersdal Kommune. Vaccinationsstedet skal supplere Hillerød Vaccinationscenter, der har oplevet stort pres før påske. Det nye vaccinationssted vil ifølge sundhedsudvalgsformand Christoffer Buster Reinhardt (C) gøre det nemmere for borgere at blive vaccineret:

- Det skal være let og tilgængeligt for folk at sige ja tak til en corona-vaccination. Vi får mange vacciner hjem, og rigtig mange får tilbuddet om vaccine i de kommende måneder. Derfor opretter vi nu endnu et centralt beliggende vaccinationssted, denne gang i Birkerød, som er er let at komme til med både bus, tog og bil, siger han og tilføjer:

- Jeg forventer, at det nye vaccinationssted i Birkerød dagligt kan vaccinere cirka 2.000 borger, og det vil være åbent to eller tre dage om ugen fra begyndelsen af maj. Det vil give borgere flere tider og muligheder for at finde et sted at blive vaccineret i den nordlige del af regionen, hvilket der er brug for, da der er stort pres på vaccinationscenteret i Hillerød.

Booking af vaccination i Snekkersten

Foruden vaccinationsstedet i Birkerød åbner endnu et lokalt vaccinationssted åbne i Snekkersten Hallen i Helsingør Kommune. Det sker mandag den 12. april i forbindelse med en landsdækkende storskala vaccination, hvor omkring 30.000 borgere i hovedstadsregionen kan blive vaccineret.

Der kan bookes tid til vaccination i Snekkersten Hallen på vacciner.dk ved hjælp af NemID. Bookingen er mulig for borgere, der har fået en invitation i e-Boks. Borger uden NemID kan benytte regionens bookingtelefon 38 66 00 00.

Derudover samarbejder regionen løbende med praktisernde læger og kommuner om vaccination for at komme ud i alle hjørner af regionen, herunder Frederikssund Kommune. 

For yderligere kontakt regionens pressevagt på presse@regionh.dk

Redaktør