Regionen tilfører 1.000 nye vaccinationstider til Bornholm

​Der har i weekenden manglet vaccinationstider på Bornholm, selvom kapaciteten blev øget med 40 procent i sidste uge. Derfor er der mandag åbnet 1.000 nye tider, og der bliver åbnet endnu flere tider i perioden 14.- 20. maj. 

Bornholmere med invitation til vaccination kan nu igen bestille tid til at blive vaccineret. Region Hovedstaden har netop frigivet 1.000 tider til vaccinationscentret i Rønne, der ligger klar til booking mandag den 10. og tirsdag den 11. maj. Det fortæller vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab, Helene Bliddal Døssing, som har ansvaret for vaccinationscentrene:

"Nu er der igen tider til vaccination, så bornholmerne får mulighed for booking ligesom i resten af hovedstadsregionen. Er der ingen ledige tider i det øjeblik, man går ind på vacciner.dk, skal man forsøge igen på et senere tidspunkt, for der lægges løbende alle de tider ind, som der er vacciner til, siger hun og tilføjer:

"Den meddelelse bør selvfølgelig også dukke op, når man er ved at bestille sin vaccinationstid. Derfor snakker vi nu med systemejeren om at få ændret teksten, så der ikke står, man skal vente 27 dage på at bestille tid, for det er ikke rigtigt".

Bornholm ligger over gennemsnittet

Ud over at åbne flere tider, undersøger Region Hovedstaden også, hvordan der evt. kan skaffes mere personale til at vaccinere, hvis der er behov for flere end 500 tider i en periode.

"Jeg håber, at disse tiltag nu vil lette presset på Bornholm, så bookningerne foregår mere gnidningsfrit og trygt. Men selvom, der har været udfordringer med at finde tider, kan jeg berolige med, at bornholmerne på ingen måde er forfordelt. På Bornholm er 34,8 procent i gang med vaccination og 15,1 procent færdigvaccinerede. Til sammenligning er tallene for hele Region Hovedstaden, at 22,4 procent er i gang med at få vaccination og 10,7 procent færdigvaccinerede", siger Helene Bliddal Døssing.

De nye tider til booking af vaccination kan ses på vacciner.dk, hvor man logger ind med sit NemID. Borgere uden NemID kan man kontakte regionens booking telefon på: 38 66 00 00.

For yderligere kontakt regionens pressevagt på presse@regionh.dk

Redaktør