Regioner sammen om ambulancer på Folkemødet

​Region Hovedstadens Akutberedskab og Region Syddanmark høster gevinster ved at samarbejde om ambulancer til over 100.000 deltagere på Folkemødet.

Vent...

Er den ambulance ikke langt hjemme fra?

Det spørgsmål har deltagere på Folkemødet på Bornholm formentligt stillet sig selv, når de har mødt en ambulance i år. Og svaret er jo. For de tre gule ambulancer kommer fra Region Syddanmark, der som noget nyt bidrager til Folkemødets sundhedsberedskab - i samarbejde med Region Hovedstaden.

Samarbejdet mellem Akutberedskabet i Region Hovedstaden og Ambulance Syd er det seneste skud på stammen af tværregionale samarbejder om det akutte sundhedsvæsen. Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, ser flere fordele ved det nye samarbejde:

"Det kommer borgerne til gode, når regionerne samarbejder og udveksler erfaringer og viden. På det akutte område har vi en stærk tradition for at hjælpe hinanden ved store hændelser, events og øvelser, og vi er meget glade for det nye tværregionale samarbejde om at sikre tryghed på Folkemødet", fortæller hun.

Ambulancer med fælles mandskab

Når ambulancerne er kørt ud for at behandle deltagere på Folkemødet, er det med sundhedsfaglige medarbejdere fra to regioner. Paramediciner Jonna Bundesen er fra Region Syddanmark og hendes makker Peder Søgaard er fra hovedstadsregionen: 

"Vi har samme tilgang til at behandle patienterne, og vores retningslinjer ligner hinanden, så det går utrolig let. Det giver ny erfaring og viden at arbejde sammen på tværs af landet", fortæller de.

Akutberedskabet har stor erfaring med sundhedsberedskaber til store begivenheder som Folkemødet. I år bliver den erfaring delt med Region Syddanmark, der selv driver ambulancer:

"Vi er stolte af, at vi har en stærk ambulancetjeneste i Region Syddanmark, som er i stand til at give en hjælpende hånd, hvor der er brug for det. Vi er glade for at kunne være med til at skabe et trygt folkemøde for deltagerne samtidig med, at vi styrker samarbejdet på tværs af landet", siger Stephanie Lose (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Succesfyldt samarbejde

Ambulancemandskabet på Folkemødet har foruden behandling af deltagere også deltaget i øvelser og træning ved den mobile behandlingsplads. Det er et rullende minihospital, der kan sættes ind ved store hændelser.

Akutberedskabet har løbende udviklet sundhedsberedskabet til Folkemødet. Det styrkede tværregionale samarbejde om Folkemødet kommer efter to år, hvor der har været fokus på samarbejdet med Beredskabsstyrelsen og den mobile behandlingsplads.

"I år fokuserer vi på at styrke det i forvejen tætte tværregionale samarbejde på beredskabsområdet. Vidensdeling og erfaringsudveksling gør os begge stærkere og det er kun til gavn for borgerne. Det er en fornøjelse at opleve, hvor professionelt og gnidningsfrit samarbejdet fungerer her under Folkemødet og vi kan ikke mærke, at mandskabet kommer fra forskellige regioner", siger Peter Berlac, lægefaglig chef fra Akutberedskabet.

Yderligere informationer

Region Hovedstadens pressekontakt på Folkemødet, tlf. 21 31 99 37

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor