Regionspolitikere: Eurovision-forløbet har været uskønt


Region Hovedstadens politikere er utilfredse med de store stigninger i udgifterne til Eurovision Song Contest 2014. Men lige nu handler det om at give plads til festen, mener de
Uskønt og ærgerligt. Sådan omtaler politikerne i Region Hovedstaden forløbet omkring Eurovision Song Contest 2014, hvor udgifterne til arrangementet er steget flere gange, siden budgettet blev lagt.

Budgetoverskridelser på dagsordenen

Meldingen kommer efter politikerne i dag har afsluttet et møde i regionens forretningsudvalg, hvor budgetoverskridelserne var på dagsordenen.

- Vi er enige om, og det tror jeg i øvrigt de fleste mennesker er, at det har været et uskønt forløb. Det er beklageligt og rigtig ærgerligt, at budgetoverskridelserne har kastet en kedelig skygge over en ellers festlig begivenhed, lyder det fra Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Vi glæder os stadig til festen

Hun understreger, at alle partierne over én kam er enige om, at man vil gå organiseringen af arrangementet efter i sømmene, så snart festen er afsluttet.

Dermed, siger hun, ønsker de også at sende et klart signal om, at der stadig skal være plads til at fejre festen og musikken.

- I dagene og ugerne efter Eurovision Song Contest vil vi derfor evaluere organiseringen og undersøge, hvorfor budgettet skred. Men det må som sagt blive efter lørdag. For lige nu og her står vi med en stor fest. Mange mennesker har arbejdet benhårdt for at give danskerne og millioner af europæere en storslået og sjov oplevelse, og det skal der også være plads til at glæde sig til, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Mange positive sider ved ESC

Regionsrådsformanden henviser til, at udgiftsstigningerne, ærgerlige som de er, ikke kan ændre ved de mange positive sider af Eurovision Song Contest 2014.

- Udover en super festlig og sjov uge, så får vi stadig sat Danmark på det europæiske verdenskort, og vi får med denne begivenhed gjort meget for at brande vores region, for at fremme turismen og i det hele taget får vi skabt en masse positiv opmærksomhed, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Yderligere oplysninger:
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør