Regionspolitikerne til borgere og patienter: Kom og tal med os

​Regionsrådet i Region Hovedstaden inviterer 16. maj til åben dialog om den nye hospitalsplan på Herlev Hospital, der skal være med til at tegne fremtidens sundhedsvæsen

Vent...

​Region Hovedstaden skal have en ny plan for hospitalerne, der skal vedtages i 2019. Den nuværende hospitalsplan, der gælder indtil 2020, skal afløses af en af ny, der rækker frem i årene efter 2020. 


”Politikerne vil gerne i dialog med patienter og borgere og høre, hvilket sundhedsvæsen der skal møde os, når vi bliver syge eller ramt af en pludselig ulykke? Er det i orden at samle yderligere funktioner og specialister for at styrke kvaliteten, eller er det bedre at arbejde for nære sundhedstilbud til borgerne?", siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Region Hovedstaden vokser med 160.000 borgere

Region Hovedstaden vil frem mod 2030 opleve en markant befolkningstilvækst på 160.000 borgere – næsten svarende til indbyggertallet i Odense – så vi nærmer os to mio. borgere. 

Samtidig kan vi behandle flere sygdomme end tidligere. Det betyder, at der er flere mennesker, der skal behandles.  Og med et stigende forventningspres om kvalitet og gode patientforløb er det vigtigt fortsat at have en hospitalsplan, som inden for den økonomiske ramme kan leve op til de stigende krav. 

Menneskeligt sundhedsvæsen

Hospitalsplanen skal understøtte arbejdet hen mod et mere menneskeligt sundhedsvæsen, hvor vi tager mere udgangspunkt i det enkelte menneskes liv og ønsker. Politikerne har besluttet, at dialogen om den nye hospitalsplan skal tage udgangspunkt i fire principper: 

  • Nærhed
  • Sammenhængene patientforløb
  • Kvalitet
  • Effektivitet
Region Hovedstadens hospitalsplan skal udformes i dialog med de mennesker, der bor i regionen, så politikerne kan sætte en god retning på sundhedsvæsenet. Den dialog går i gang den 16. maj, hvor regionen  inviterer til dialogmøde med borgerne om den nye hospitalsplan. Kom og giv dine input og hjælp os med at vægte nærhed, sammenhængende patientforløb, kvalitet og effektivitet.

Regionsrådet har foruden patienter og borgere inviteret patientforeninger, sundhedspersonale fra hospitalerne, hospitalernes direktioner, fagfolk og samarbejdspartnere fra kommuner og fagforeninger.

Efter oplæg fra bl.a. professor Jakob Kjellberg, VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd om Fremtidens sundhedsvæsen: muligheder og udfordringer, skal deltagerne drøfte tre temaer: 

  • Hvordan vil jeg gerne behandles, når jeg får en livstruende sygdom, der kræver specialistbehandling?
  • Hvordan vil jeg gerne kunne leve bedst med en kronisk sygdom? 
  • Hvilke forventninger har jeg ved akut sygdom eller ulykke?
Dialogmødet finder sted på Herlev Hospital 16. maj kl. 15.30 – 19.30. Tilmeld dig via mail til ehp.center-for-sundhed@regionh.dk

Yderligere info: Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via pressevagten på 7020 9588 eller presse@regionh.dk

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor