Regionsrådsformand: "Fantastisk, at vi danskere er villige til at hjælpe hinanden"

Over 3.400 danskere har på tre døgn meldt sig til frivilligt eller ekstra lønnet arbejde på hospitalerne i Region Hovedstaden
Vent...
Godt 3.400 borgere har meldt til sig til Region Hovedstadens jobbank med tilbud om at hjælpe hospitalerne, der lige nu forbereder sig på at kunne modtage et stort antal patienter med COVID-19. Det er status tre døgn efter jobbanken er åbnet. Det glæder regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S):

”Det er fantastisk, at næsten 3.400 mennesker i løbet af tre dage har stillet sig til rådighed for vores hospitaler, enten til at tage lønnede vagter eller som frivillige i kampen mod coronavirussen,”, siger hun og tilføjer:

”Det viser, at vi danskere er villige til at hjælpe hinanden, når der er brug for det. Det er så fedt at vide, at der er så mange mennesker, som vil give en hånd med, hvis vi får brug for det”.

De, der har meldt sig til Region Hovedstadens jobbank, er både folk, der vil hjælpe med et lønnet arbejdet som en del af det øgede beredskab, og dem der vil hjælpe som frivillige. De interesserede vil blive kontaktet direkte af hospitalet, hvis der bliver brug for deres hjælp. 

Mest brug for sundhedspersonale

Andre regioner har også oprettet jobbanker, og over hele Danmark har borgere meldt sig til at hjælpe. Der er især brug for sundhedspersonale, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S):

- Lige nu er vi ved at gøre os klar til et stort ryk ind af patienter. Alle skal endelig melde sig, men vi vil gerne have læger, sygeplejersker og jordemødre, men ikke mindst anæstesi- og intensivsygeplejersker. Hvad der bliver mest brug for hjælp til, afhænger af hvordan pandemien udvikler sig, fortæller hun.

Bliver kontaktet, når der er brug for hjælp

”Vi er taknemmelige og overvældede over den interesse, som så mange har vist for at yde deres bidrag til vores hospitaler og det sociale område i en vanskelig tid”. Sådan lyder den skriftlige kvittering til alle der har meldt sig til at hjælpe på hospitaler. 

Af kvitteringen fremgår desuden, at regionen i første omgang indkalder eget personale, der i forvejen kender hospitalerne, it-systemer og elektroniske patientjournaler. 

På grund af det store antal tilkendegivelser  kan der gå lang tid, inden ansøgere får besked. Man får direkte besked, når der er brug for hjælp.

Foruden sundhedsfaglige, er der også kommet ansøgere med pædagogisk og socialfaglig baggrund. Der kan også blive brug for hjælp i andre dele af sundhedsvæsenet, fx i kommunernes hjemmepleje. Derfor tager vi nu kontakt til kommunerne i hovedstadsregionen for at sikre koordinering omkring dem, der tilbyder deres hjælp.

For mere information kontakt regionens pressetelefon 70 20 95 88
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor