Regionsrådsformand: Nu må vi prioritere

​Regionernes økonomiaftale for 2016 er ifølge regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) så stram, at regionen ikke undgår at skulle prioritere i 2016.

​Danske Regioner og regeringen blev sent torsdag aften enige om en aftale om regionernes økonomi for 2016.​

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) udtaler:

Stram aftale

”Vi står med en meget stram aftale, der betyder, at vi i Region Hovedstaden i 2016 skal finde 3-400 mio. kroner i besparelser." 

"Jeg kan på patienternes vegne så glæde mig over, at regionsrådet allerede i foråret gennemførte flere tiltag og effektiviseringer, der betyder, at vi langt hen ad vejen har fundet pengene."

"Når det er sagt, så har jeg også en klar forventning om, at vi i regionerne kan se frem til en markant styrkelse af sundhedsområdet, når finansloven skal forhandles på plads senere på året."

Aftale langt fra de lovede 2,4 mia. kroner​

"Lige nu og her vil jeg selvfølgelig stadig lægge alle mine kræfter i at skabe bedre og mere trygge forhold for eksempelvis vores ældremedicinske patienter, og for de mange mennesker, som akut rammes af skader eller sygdom." 

"Men virkeligheden er, at vi ikke undgår prioriteringer, når vi står med en aftale, der er så langt fra de 2,4 mia. kroner, som flere partier lovede i valgkampen”.

Sophie Hæstorp Andersen henviser til, at det endnu er for tidligt at sige noget mere konkret om konsekvenserne for regionens hospitaler, da regionens administration nu skal granske tallene og regne på konsekvenserne.

Yderligere oplysninger:

  • ​Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Redaktør