Rekordbesøg til Region Hovedstadens Sundhedsdage


16.500 borgere fik styr på sundheden, da Danmarks største sundhedsvæsen stillede op i Øksnehallen for at vise, hvad sundhedsvæsenet kan

Region Hovedstadens Sundhedsdage 2014 i Øksnehallen blev besøgt af i alt 16.500 voksne og børn. Det er 3.000 flere end til sidste års Sundhedsdage.

Børnefamilier og voksne i alle aldre strømmede til regionens Sundhedsdage henover weekenden, hvor de kunne få tjekket både blodtryk samt hjerte- og lunger, spørge om kost og motion, komme i dialog med regionens politikere og se akuthelikopteren lette fra parkeringspladsen foran Øksnehallen.

Giver borgerne viden om sundsvæsenet

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) åbnede fredag de tre Sundhedsdage foran en stor del af de i alt 60 skoleklasser, der var inviteret fra hele regionen. Hun deltog også i flere debatter med borgere om bl.a. stress og børn og unge i sundhedsvæsenet.

- Det har været meget inspirerende og rart at møde så mange nysgerrige og interesserede borgere til regionens Sundhedsdage. Jeg håber, de besøgende har fået en masse brugbar viden om sundhedsvæsnet med sig hjem og fået et godt indblik i, hvad vi kan tilbyde dem på sundhedsområdet i Region Hovedstaden, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Fakta:

I løbet af de tre dage i Øksnehallen blev der bl.a.: 

  •  Uddelt 10.000 rugbrødsboller med chokolade og dadler og 1.600 æbler som sunde mellemmåltider fra standen med Fremtidens HospitalsRegion Hovedstadens Sundhedsdage 2014 i Øksnehallen blev besøgt af i alt 16.500 voksne og børn. Det er 3.000 flere end til sidste års Sundhedsdage.
  • 105 moderkager fra alle regionens fødesteder blev rørt ved og kigget på af de besøgende. Tilsvarende antal navlestrenge blev klippet over. 
  • 4.000 børn fik lagt gips på deres arm og 3.000 fik malet et teatersår i ansigt eller på armen af en ansigtsmaler. 
  • Og så blev der delt 5.000 kondomer ud på standen for kønssygdomme.​
Redaktør