Rekordmange får opfyldt deres gymnasieønsker


Flere gymnasier opretter ekstra klasser, og de unge har søgt bredere

Glæde hos mange unge

Fredag den 24. maj bliver mange unge i Region Hovedstaden ekstra glade. Den dag får rekordmange unge et brev om, at de kommer på et gymnasium, de selv har ønsket.
Oversigt over elevfordelingen på de almene gymnasier (STX) i Region Hovedstaden (pdf-fil, åbner i nyt vindue) 

96 proce​​nt får et ønske opfyldt

10. 250 - eller ca. 96 pct. af ansøgerne til det almene gymnasium i Region Hovedstaden - får et af deres ønsker opfyldt.

Flere får opfyldt første ønske

Selvom søgningen til det almene gymnasium i hovedstadsregionen er større end sidste år, får 460 flere i år opfyldt et af deres ønsker, heraf 337 flere deres førsteønske.

Har oprettet flere klasser

For at nå dette resultat har flere gymnasier oprettet ekstra klasser i forbindelse med fordelingen, men resultatet skyldes også, at de unge i år har søgt bredere end sidste år.

Udvalgsformand: Flot resultat

- Det er et fantastisk flot fordelingsresultat, siger formanden for Udvalget for fremtidens uddannelse og forskning i Region Hovedstaden Marianne Stendell (S). Hun hilser det også velkomment, at flere gymnasier får flere elever, som har ønsket at komme på netop det gymnasium.


En vis bekymring for fremtiden

- Alligevel har jeg en vis bekymring. Vi rider i disse år på en bølge med store årgange og stor søgning til gymnasierne, hvor nogle gymnasier har vokset sig meget store. Ikke alle gymnasier oplever samme positive udvikling, og de risikerer i de kommende år at få endnu sværere ved at kunne tilbyde attraktive studieretninger og tiltrække unge, siger Marianne Stendell.

Vil forberedre koordinationen

Region Hovedstaden vil derfor tage initiativ til at forbedre koordinationen af gymnasiernes kapacitet, så der geografisk er en attraktiv vifte i udbuddet, som vil styrke bredden i de unges søgning.

Fakta:

  • Der er 35 offentlige almene gymnasier i Region Hovedstaden.
  • 10.695 i hovedstadsregionen har søgt ind på det almene gymnasium i 2013, det største antal unge nogensinde.
  • Hver ansøger må søge om at komme på 5 gymnasier.
  • 9.621 unge i hovedstadsregionen får opfyldt deres førsteønske om et bestemt gymnasium.
  • 96 procent af ansøgerne får opfyldt eet af deres ønsker.
Yderligere oplysninger hos:
  • Formanden for Udvalget for fremtidens uddannelse og forskning i Region Hovedstaden, Marianne Stendell (S), mobil 23 41 01 57.
  • Anne Holm Sjøberg, Udviklingschef i Region Hovedstaden, mobil 23 23 89 89.
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, telefonnummer 70 20 95 88
Redaktør