Sårbare patienter kan blive vaccineret på hospitalet

​Den nytiltrådte regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) vil med nyt initiativ mindske ulighed i sundhed. Derfor bliver det fra næste uge muligt for patienter, pårørende og personale at blive vaccineret på regionens hospitaler.

​Der er stadig 280.000 inviterede borgere, der endnu ikke har fået booket en tid til vaccination i Region Hovedstaden. Nyt tiltag skal gøre det nemmere at blive vaccineret. 

Fra uge 33 kan alle hospitalsafdelinger bestille hætteglas til vaccination af patienter, pårørende og personale, der ikke er vaccineret. Tilbuddet gælder for indlagte og ambulante patienter på somatiske og psykiatriske hospitalsafdelinger, hvor afdelingen vurderer, at det er relevant at tilbyde, fordi der er patienter, der endnu ikke har taget imod en vaccination.

Hospitalerne kan efter behov ligeledes vaccinere pårørende og personale.

Lige adgang til sundhed

Den nye indsats skal gøre det nemmere for bl.a. sårbare patienter at få det lille stik, som beskytter mod COVID-19. Og det glæder den nytiltrådte regionsrådsformand, Lars Gaardhøj (S):

"Der skal være lige adgang til sundhed for alle. Desværre ser vi, at det for nogle mennesker kan være en udfordring at bestille tid til vaccination og møde op på et vaccinationscenter. Derfor er jeg glad for, at vi nu er der i vaccinationsprogrammet, hvor også hospitalerne har mulighed for at tilbyde sårbare patienter et stik."

Indsatsen på hospitalerne er et led i en slutspurt for at få tilbudt vacciner til flest mulige i Region Hovedstaden, hvor der stadig er 280.000 inviterede borgere, der endnu ikke har fået booket en tid til vaccination.  

Fakta

Læs om alle indsatserne for øget vaccinationstilslutning i Region Hovedstaden:

1. Frie restvacciner uden tilmelding: Der er muligt for borgere, uden tilmelding, at møde op i alle vaccinationscentre i Region Hovedstaden 45 minutter før lukketid og få en eventuel restvaccine. 


2. Walk-in uden tidsbestilling: Fra uge 33 er der mulighed for walk-in uden tidsbestilling i tidsrummet fra kl. 9 til 18 i alle vaccinationscentre i Region Hovedstaden. Det betyder, at borgerne kan gå direkte ind fra gaden og få en vaccination. Indsatsen supplerer den eksisterende mulighed for at bestille tid på vacciner.dk, som ikke ændres. 


3. Udkørende vaccinationsteams: Fra uge 33 kan Region Hovedstaden tilbyde decentrale udkørende vaccinationsteams, som kommunerne har mulighed for at booke til lokale vaccinationsindsatser, hvor der er behov for en mere målrettet indsats. De udkørende teams kan eksempelvis også disponeres til testcentre, forsamlingssteder mv. Indsatsen er dermed et samarbejde mellem region og kommuner. Indsatsen kan fra uge 33 levere 1.000 vaccinationer pr. dag fordelt på 5 daglige teams stigende til den dobbelte kapacitet fra uge 35. 

4. Alle hospitalsafdelinger kan bestille hætteglas: Der er mulighed for, at somatiske og psykiatriske hospitalsafdelinger kan bestille hætteglas til vaccination af patienter, pårørende og eventuelt personale, der ikke er vaccineret. 

5. Regionale testcentre kan henvise til walk-in vaccination: Fra uge 33 kan regionale teststeder henvise borgere, der ikke er vaccineret, til walk-in uden tidsbestilling i alle vaccinationscentre i Region Hovedstaden. 

Yderligere info

  • Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588 eller presse@regionh.dk 
Redaktør