STOP SMITTEN allerede ved første håndtryk


God håndhygiejne er et af de vigtigste våben mod smitte. Nu sættes der ekstra fokus på, at alle hænder på Region Hovedstadens hospitaler skal være rene

Det tager kun kort tid at vaske eller spritte sine hænder korrekt. Alligevel er der mange af os, der glemmer at få det gjort. Og når personale eller vi som patienter, pårørende eller gæster færdes på hospitaler, kan denne forglemmelse i værste fald resultere i infektionssygdomme for svækkede patienter.Kæmpe hånd tager imod ved indgangen

Region Hovedstaden søsætter nu en kampagne for at forbedre håndhygiejnen blandt personale, patienter og besøgende på hospitalerne.

Derfor vil man fra i dag allerede ved indgangspartiet på regionens hospitaler blive mødt af en 2½ meter høj hånd med kampagnens slogan – STOP! SMITTEN.

- De fleste ved godt, at de skal vaske hænder, men vi glemmer det. Vi har også tidligere kørt kampagner om det, men erfaringen viser altså, at der med jævne mellemrum skal sættes fokus på håndhygiejnen. Så det gør vi med en kampagne, der i høj grad lægger vægt på synlighed, fortæller Torben Steen Mogensen, vicedirektør på
Hvidovre Hospital og Formand for Region Hovedstadens komité for Infektionskontrol og Hygiejne.

Rene hænder hvor end du kigger hen

I første kvartal 2014 vil de rene hænder være iøjnefaldende over alt på hospitalerne – udover kæmpehånden med magneter på vil der også være alt fra plakater, pjecer, klistermærker og bordstandere til håndspritservietter mv.

Vi afsætter bakterier på alt, vi rører ved

Vi afsætter andet end vores fingeraftryk på de ting, vi rører ved eller har i hænderne. Vi afsætter også vores bakterier. For at skærpe vores opmærksomhed på det, vil der i kampagneperioden på hospitalerne være sat hænder op på de ting, vi rører ved - på snoren der trækkes i for at åbne døren, på hylderne i kantinen, ved madbuffeten, i kiosken osv. 

Bakterier skelner ikke mellem medarbejdere og besøgende

- I Region Hovedstaden gør vi alt, hvad vi kan for at sikre et højt hygiejneniveau på vores hospitaler og nedbringe smitten. De ansatte har selvfølgelig et særligt ansvar, men bakterierne skelner ikke mellem medarbejdere, patienter eller andre besøgende siger Dorte Buhl, hygiejnesygeplejerske på Herlev Hospital og fortsætter:

- Derfor sætter vi nu fokus på, at ALLE hænder på hospitalerne skal være rene. For udover grundig rengøring efter gældende standarder, som vi bliver bedre og bedre til, er god håndhygiejne det vigtigste våben mod smitte.

Yderligere oplysninger hos:

  • Torben Steen Mogensen, vicedirektør på Hvidovre Hospital og Formand for komitéen for Infektionskontrol og Hygiejne, mobil 23612377
  • Dorte Buhl, hygiejnesygeplejerske på Herlev Hospital, telefon 38684338
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, telefon 70 20 95 88
Redaktør