Sneen skaber problemer for akutberedskabet

​Det store snefald i hovedstadsområdet har det seneste døgn betydet travlhed for det akutte beredskab i Region Hovedstaden.

Umiddelbart er der ingen meldinger om, at sne og glatte veje har medført alvorlige ulykker, hvilket tyder på, at borgerne har taget situationen alvorligt, og der er heller ingen meldinger om, at de forlængede køretider for ambulancerne har haft sundhedsmæssige konsekvenser for patienterne.

Sneen har dog været til betydelig gene. Patienter har haft vanskeligt ved at komme frem til hospitalerne, ligesom ambulancer og akutlægebiler har kæmpet med at komme frem på vejene, specielt i Nordsjælland og på Vestegnen.

I samarbejde med politiet har der været indsat 4 pansrede mandskabsvogne og ekstra sneplove til rådighed for ambulanceberedskabet.

Fra akutmodtagelserne og akutklinikkerne i Region Hovedstaden lyder det, at der ikke har været ekstraordinært travlt, men personalet har haft svært ved at komme frem til deres vagter. Bornholms Hospital oplyser, at Bornholm ikke har været påvirket af det voldsomme snevejr som den øvrige del af regionen.   

​Stadig travlhed for beredskabet

Der er dog stadig travlhed med sygdom og tilskadekomst og akutte og livstruende opgaver prioriteres, mens andre opgaver udsættes eller afvikles forsinket. Det betyder, at der er forsinkelser på hjemkørsler af patienter og ikke-akutte overflytninger mellem hospitalerne.

​Der har været indkaldt ekstra personale, og da der det kommende døgn meldes om yderligere snefald og faldende temperaturer, er der indkaldt ekstra mandsskab på regionens akutte vagtcentral.​

Redaktør