Spar ikke på erhvervsuddannelserne

​I sit udspil til finanslov for næste år lægger regeringen op til fortsat at spare to procent på landets erhvervsuddannelser. 

Det er den helt forkerte vej at gå, mener Lars Gaardhøj (S), formand for erhvervs- og vækstudvalget i Region Hovedstaden:
 
-       Vi står i en situation, hvor virksomhederne allerede nu skriger på kvalificeret arbejdskraft, og den udfordring bliver kun større fremover. Det er jo grotesk, at vi også økonomisk bakker op om erhvervsuddannelserne i hovedstaden, fordi det er så vigtigt, for så kun at opleve, at staten skærer flere hundrede millioner fra erhvervsskolerne. Det hænger ikke sammen i mit hoved.  Erhvervsuddannelserne er et område, der skal opprioriteres, ikke nedprioriteres. 

-          Her i regionen kæmper vi for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse inden for de områder, hvor manglen er størst som fx byggeri og industri. De kommende uger strømmer 14.000 elever til Copenhagen Skills Introdage på erhvervsskoler over hele regionen. Det skal åbne de unges øjne for, at erhvervsuddannelserne er et attraktivt valg på lige fod med gymnasiet.  

Copenhagen Skills er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, erhvervsskolerne i hovedstadsregionen og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU). Samarbejdet skal sørge for, at elever på regionens grundskoler allerede fra 7. klasse introduceres for erhvervsuddannelserne, og at forældre og lærere er klædt på med viden til at vejlede.

FAKTA OM ERHVERVSUDDANNELSER I REGION HOVEDSTADEN
- I dag vælger kun 13 % af en ungdomsårgang vælger en erhvervsuddannelse. 
- Der vil mangle over 32.500 faglærte i 2025 - især inden for handel, service, industri samt bygge og anlæg.
- Målsætningen er, at 25 % af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen i 2020.
Læs mere på Copenhagen SkillsRedaktør