Storskala vaccination af 30.000 borgere i Region Hovedstaden

​Regionens vaccinationscentre og de praktiserende læger vil vaccinere 30.000 borgere ved en storskala vaccination, og borgere kan stadig booke tid på vacciner.dk eller via telefon.  

Syv vaccinationscentre slår mandag den 12. april 2021 dørene op for borgere, der har booket tid til vaccination. Det sker ved en storskala vaccination, hvor over 30.000 borgere fra hovedstadsregionen bliver vaccineret. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig over vaccinationerne, der er afgørende for at mindske smitten og genåbne samfundet:

- Det er super positivt, at over 30.000 borgere i hovedstadsregionen bliver vaccineret på én enkelt dag, for det mindsker deres risiko for at blive smittet med corona, og samtidig er det et rigtigt vigtigt skridt for genåbningen af samfundet. Det kan vi gøre, fordi vi kan tilbyde endnu flere borgere at blive vaccineret i den kommende tid, hvor der bliver leveret mange vacciner til landet, fortæller hun.

Ledige vaccinationstider
Der er stadig ledige tider til vaccination på mandag den 12. april, og bookingen er mulig for borgere, der har fået en invitation i e-Boks. Borgere uden NemID kan benytte regionens bookingtelefon 38 66 00 00, der har åbent mandag til fredag 08:00 til 17:00, weekend og helligdage 08:00 til 16:00. I vaccinationscentrene bliver borgere vaccineret med vaccinen fra Pfizer-BioNTech.

De praktiserende læger i Region Hovedstaden deltager også i storskala vaccinationen, hvor de vil vaccinere 4.000 borgere med vaccinen fra Moderna.

Borgere, der kan blive vaccineret hos praktiserende læger, er på forhånd blevet kontaktet af deres læge. Det er ikke muligt at bestille tid til vaccination hos egen læge hverken digitalt eller via telefon. 

Første gang med alle vaccinationscentre

Det er første gang alle regionens vaccinationscentre er med i en storskala vaccination, hvor et nyt lokalt vaccinationssted i Helsingør Kommune også tages i brug. Ifølge Helene Bliddal Døssing, der er konstitueret vicedirektør i Akutberedskabet med ansvar for vaccination, er centrene klar til at vaccinere de mange borgere:

- Vi udvikler hele tiden arbejdsgangene i vaccinationscentrene, og jeg glæder mig til, at vi igen skal afprøve det i stor skala. Vores opgave er at få flest mulige borgere forsvarligt igennem til vaccine, samtidig med at det skal være en god og tryg oplevelse. Regionen har syv vaccinationscentre og vi deler erfaringer på tværs af centrene både hvad angår kommunikation, afvikling af kø, tekniske udfordring, indretning af lokaliteter mv.

Ved nogle af vaccinationscentrene er der udfordringer med bl.a. parkering og risiko for trafikpropper, og her samarbejder vi bl.a. med politiet for at sikre gode trafikale forhold.

- Jeg glæder mig til igen at afprøve maksimal kapacitet i vaccinationscentrene – denne gang i alle centrene på samme dag. Vi har en masse dygtige medarbejdere i vaccinationscentrene og vi er alle klar til, at Danmark får endnu flere vacciner, så vi kan få danskerne vaccineret. Og denne storskala-dag skal vi bruge til at tjekke og forbedre arbejdsgangene.

Storskala vaccinationen foregår hele Danmark, og ved den første storskala vaccination i slutningen af februar blev der vaccineret 7.500 i de to vaccinationscentre i Ballerup og Øksnehallen i København.

Invitation til pressen

Pressen kan efter aftale med Region Hovedstaden få adgang til vaccinationscenterene i Snekkersted og Øksnehallen, hvor der er mulighed for interview med lederne af centrene. Forespørgsler om besøg kan sendes til presse@regionh.dk

Medier skal medbringe en negativ coronatest på max 48 timer ved besøg i et vaccinationscenter.

For yderligere kontakt regionens pressevagt på presse@regionh.dk

Åbningstider i vaccinationscentre i Region Hovedstaden mandag 12. april 2021

Ballerup COVID-19 vaccinationscenter

Baltorpvej 18, Ballerup
Åbent fra kl. 8-20

Bella Center COVID-19 vaccinationscenter

Ørestad Boulevard/Martha Christensens Vej, København S
Åbent fra kl. 7-22

Bornholm COVID-19 vaccinationscenter

Ullasvej 39 C, Rønne
Åbent fra kl. 7-22

Hillerød COVID-19 vaccinationcenter 

Østergade 8, Hillerød
Åbent fra kl. 7-22

Ishøj COVID-19 vaccinationscenter

Vejledalen 17, Ishøj
Åbent fra kl. 7-22

Snekkersten COVID-19 vaccinationscenter
Agnetevej 1, 3070 Snekkersten
Åbent fra kl. 12-22 

Øksnehallen COVID-19 vaccinationscenter

Halmtorvet 11, København V
Åbent fra kl. 7-22

Læs mere om vaccinationscentre 

Redaktør