​​​

Stortest: Elbiler er et hit hos testpiloter


De første resultater af Region Hovedstaden og CLEVER’s store elbils-test er inde: Over halvdelen af testpiloterne overvejer nu at købe en elbil.
Mere end 100 familier i hovedstadsregionen har nu prøvekørt en elbil, og for langt de fleste har det tilsyneladende været en yderst positiv oplevelse.

71 pct. af testpiloterne - der har deltaget i undersøgelsen på landsplan - fortæller nemlig, at de efter prøveperioden er ”meget positive” over for elbiler.

Og hele 62 pct. af testpiloterne overvejer ligefrem at købe en elbil.

Tre måneders prøvekørsel

Familierne har prøvekørt elbilerne i forbindelse med elbilsoperatøren CLEVER's stort anlagte elbils-projekt, ”Test-en-elbil”, som Region Hovedstaden deltager i.

I testen har familierne haft mulighed for at bruge bilen i hverdagen over en periode på i alt tre måneder.

Flere testpiloter venter

Testen fortsætter i et halv år endnu, og allerede den 8. august vil de 35 elbiler igen rulle ud på vejene med nye familier bag rattet.

Det sker, når Region Hovedstadens nye elbilsekretariat, Copenhagen Electric, danner rammen om den fjerde elbiloverdragelse i ”Test-en-elbil”.

Ny viden skal sættes i spil

Den indsamlede viden fra testpiloterne skal især sættes i spil hos Copenhagen Electric.

Sekretariatet skal nemlig fremover rådgive alle kommuner i regionen og hjælpe dem med at lette deres overgang fra benzin- og diesel til elbiler.

Mere vedvarende energi

Målet er i sidste ende at blive mindre afhængig af fossile brændstoffer, understreger sekretariatetschef Kåre Albrechtsen:

”I Region Hovedstaden mener vi, at satsningen på elbiler er nødvendig for, at vi kan blive uafhængige af fossile brændstoffer og omstille os til et elsystem, hvor 50 % af energien skal komme fra vedvarende energikilder i år 2020. Vi har et politisk mål om, at hovedstadsregionen skal være en førende elbil-region, og for at nå det mål behøver vi mere viden, ligesom vi har brug for, at flere borgere oplever, at elbilen faktisk er et reelt alternativ til forurenende benzin- og dieselbiler – og det får de blandt andet gennem Test-en-elbil,” siger han.

Stor opbakning til elbiler

Adm. direktør hos CLEVER, Lars Bording, glæder sig over den stigende interesse for elbiler.

”Oprettelsen af Copenhagen Electric viser, at der er stor opbakning og tiltro til elbilen i Region Hovedstaden, og vores projekt Test-en-elbil er netop med til at skabe erfaringer med elbiler, som sekretariatet kan gøre brug af, i deres rådgivningsarbejde overfor blandt andet kommuner,” siger han i en pressemeddelelse fra CLEVER. 

Fakta

​Europas største projekt med elbiler Test-en-elbil er dansk og drives af CLEVER med støtte fra blandt andet Trafikstyrelsen og Energistyrelsen samt en række private sponsorer. 

 • Ifølge en undersøgelse foretaget af TetraPlan for Region Hovedstaden ville elbiler sagtens kunne dække behovet hos regionens pendlere, da 9 ud af 10 pendlere samlet kører under 100 kilometer om dagen.
 • Resultater fra Test-en-elbil viser, at 75 pct. af alle køreturene på landsplan er under 50 kilometer om dagen. Testpiloterne har således haft masser af strøm på batteriet, når bilen igen skal sættes til opladning. 
 • I forsøgsprojektet har 24 danske kommuner deltaget, tre hospitaler i Region Hovedstaden og en række virksomheder. 
 • Mere end 25.000 borgere har ansøgt om at blive testpilot i projektet. 
 • Der kører ca. 200 elbiler i projekt-regi og i alt vil 1.600 testkørere bidrage til indsamlingen af viden om elbilens implementering i samfundet. 
 • Som testkører får man stillet en elbil til rådighed i tre måneder, hvor bilen i det omfang, det kan lade sig gøre, skal indgå som husstandens primære bil. Testfamilierne bliver alle udstyret med en ladeboks fra CLEVER, der eksempelvis gør det muligt at tidsindstille opladningen af elbilen til at være her og nu eller eksempelvis om natten, hvor der ikke ellers er så stor efterspørgsel efter strøm.
 • Der er kørt 3,7 millioner kilometer i elbil indtil videre.
 • Projektet kører til 2014, hvor de endelige projektresultater præsenteres.
Yderligere information 
 • Sekretariatschef Kåre Albrechtsen, kaare.albrechtsen@regionh.dk, Telefon: 24 63 88 68 (vil være til stede ved elbiloverdragelsen og til rådighed for interviews)
 • Direktør for kommunikation og marketing CLEVER, Lise Kirkegaard; lk@clever.dk, Telefon: 20 20 95 80
 • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør