Sundhedspris til kræftbehandling i verdensklasse


To internationalt anerkendte kræftcentre modtager Region Hovedstadens sundhedspris Global Excellence.

​​​​​​​​​​

To projekter hædres

Modermærkekræft helbredes med patientens eget immunforsvar, og langt flere kræftsyge børn end tidligere overlever deres sygdom.

Global Excellence

Det er markante resultater fra henholdsvis Herlev Hospitals Center for Cancer Immun Terapi og Rigshospitalets Center for Pædiatrisk Onkologi og hæmatopoietisk Stamcelle Transplantation, som nu hver belønnes med Region Hovedstadens sundhedspris Global Excellence og 1,5 mio. kr.

Vi skal fejre vores succeser

 - Med årets Global Excellence pris sætter vi fokus på to centre, som på baggrund af forskning i topklasse udvikler nye behandlingsformer, som har afgørende betydning for patienternes overlevelse, siger Vibeke Storm Rasmussen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Web-tv: Vores eget immunsystem kan bekæmpe kræft

Varighed: 04:3​6

Kroppens egne celler boostes til at bekæmpe kræften

På Center for Cancer Immun Terapi på Herlev Hospital forsker man på højtryk i, hvordan vores eget immunsystem kan bruges til at bekæmpe modermærkekræft.

I den europæiske elite

Såkaldte immunceller suges ud af en kræftpatients svulst, behandles i laboratorium, så de bliver flere og stærkere, hvorefter de sættes tilbage i patienten og slår kræftceller ihjel. Centeret er det eneste af sin art i Danmark og er førende i Europa inden for såkaldt T-celle terapi.

Web-tv: Internationalt samarbejde om behandling af kræft hos børn

​​Varighed: 04:06

Rigshospitalet hædres også

Rigshospitalets Center for Pædiatrisk Onkologi og hæmatopoietisk Stamcelle Transplantation behandler børn og unge med kræft, alvorlige blodsygdomme eller immundefekter. Dette center hædres også med en Global Excellence-pris.

Flere børn overlever kræft og alvorlige blodsygdomme

Takket være deres forskning helbredes langt flere børn i dag end tidligere, og som den første afdeling i Norden, har centeret også etableret en særlig enhed, der holder øje med, om de tidligere kræftsyge børn efterfølgende får negative virkninger af deres behandling.

Pengene skal gå til centrenes videre arbejde

De 1,5 millioner kroner, som følger med Global Excellence, skal gå til initiativer med et tydeligt internationalt perspektiv; blandt andet international synliggørelse af centrenes arbejde, videreuddannelse, udveksling af forskere samt videreudvikling af deres forskning eller behandlingstilbud.

Global Excellence i Sundhed 2013 blev uddelt ved en ceremoni i Mogens Dahls Koncertsal i København den 26. august.

Det er fjerde gang prisen bliver uddelt og i alt 22 centre har nu fået udmærkelsen.

Yderligere oplysninger hos:

  • Vibeke Storm Rasmussen (S), regionsrådsformand i Hovedstaden, tlf. 40 13 49 52 (Hjemme)
  • Inge Marie Svane, professor og overlæge på Herlev Hospitals Center for Cancer Immun Terapi, tlf. 38 68 21 31
  • Kjeld Schmiegelow, professor og overlæge på Rigshospitalets Center for Pædiatrisk Onkologi og hæmatopoietisk Stamcelle Transplantation, mobil 24 42 99 26
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør