Svend Særkjær rykker til Sundheds- og Ældreministeriet som departementschef

​Koncerndirektør Jens Gordon Clausen er konstitueret som regionsdirektør i Region Hovedstaden fra 11. januar.

Vent...


Regionsdirektør Svend Særkjær tiltræder 11. januar stillingen som departementchef i Sundheds- og Ældreministeriet.

Efter to år som regionsdirektør i Region Hovedstaden rykker Svend Særkjær videre til Sundheds- og Ældreministeriet for at overtage stilling som departementschef efter Per Okkels, der går på pension 15. januar.

 


Koncernledelsen i Region Hovedstaden fortsætter med koncerndirektør Jens Gordon Clausen og lægefaglige koncerndirektør Dorthe Crüger i spidsen. Foto: Foto: Joachim Rode og Region Hovedstaden.

”Svend og jeg har i dagligdagen haft et tæt og fortroligt samarbejde, så jeg er meget ked af at skulle sige farvel til ham. Både før og under coronakrisen har han sammen med ledere og ansatte i regionen ført os trygt og sikkert igennem de mange udfordringer, vi har stået med – og fortsat står midt i. Derfor er det også vigtigt for mig at fastslå, at vi fortsætter den linje, som vi i regionsledelsen allerede har udstukket,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Hun fremhæver den afgående regionsdirektørs evne til at samarbejde - og til at skabe ro til at fokusere på bl.a. patienternes rettigheder i tæt dialog med politikerne i regionsrådet. Sophie Hæstorp Andersen er ikke i tvivl om, at hans store erfaring med ledelse, hans politiske tæft og altid gode humør, vil gøre en forskel i ministeriet.

Kommer til at savne kontakten til hospitalerne

Svend Særkjær udtrykker stor taknemmelighed over et godt samarbejde på tværs af regionen:

”Jeg vil gerne takke for den brede opbakning og konstruktive dialog med regionens politiske ledelse og ikke mindst det daglige samarbejde med regionsrådsformanden.”

Det samme gælder samarbejdet med regionens hospitaler:

”Det har været helt fantastisk at opleve regionens håndtering af coronakrisen. Der er udvist udholdenhed, solidaritet, og kæmpe evne til at finde løsninger – vi har fungeret som et samlet sundhedsvæsen, selvom vi med 40.000 medarbejdere er en pæn stor organisation. Den tætte kontakt til hospitalerne vil jeg helt sikkert komme til at savne.”

Men erfaringerne fra den ”virkelige” verden tager han med videre til ministeriet, hvor han tidligere har været afdelingschef, inden han blev regionsdirektør i først Region Nordjylland og nu Region Hovedstaden.

Koncerndirektør Jens Gordon Clausen, der de seneste seks år har siddet i koncernledelsen, er konstitueret i stillingen som regionsdirektør. Der går nu en proces i gang med opslag af stillingen som regionsdirektør.

  • Yderligere kontakt via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588 eller presse@regionh.dk


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor