Ta´ bussen til hospitalet

​Ny kampagne skal få flere til at indse, hvor nemt det er at tage bussen til Region Hovedstadens hospitaler​​​

God mulighed for at tage bussen​

Mange borgere i Region Hovedstaden har god mulighed for at tage bussen, når de skal på hospitalet for at besøge et indlagt familiemedlem eller have foretaget et rutinetjek.

Faktisk kan 86 procent af regionens borgere nå frem til et hospital med højest ét busskift undervejs.

Over halvdelen tager bilen​​

Alligevel tager over halvdelen af alle patienter og pårørende bilen til hospitalet, mens kun 13 procent benytter kollektiv trafik. Det viser en stor udredning af busforbindelserne til regionens store arbejdspladser, herunder altså hospitalerne.

Kampagne på alle platforme​​

Det er årsagen til kampagnen ”Ta’ bussen til hospitalet,” som Region Hovedstaden og Movia kører lige nu i bl.a. aviser, i bussen og på internettet.

Se på infoskærm hvornår bussen går​

Som led i kampagnen kan patienter og pårørende nu på hospitalernes informations-skærme se, hvornår den næste bus afgår, ligesom patienter, der selv let kan komme omkring, vil modtage kampagnematerialet med deres indkaldelse til hospitalet.

Skal slå tre fluer med et smæk​​

- Rigtig mange af hovedstadens borgere ved ikke, at bussen ofte kører lige til døren på Region Hovedstadens hospitaler, men det vil vi nu gøre det nemmere for dem at se. Ved at få flere bilister over i den kollektive trafik slår vi tre fluer med ét smæk; vi får mindre trængsel på vejene, vi skåner klimaet og der bliver mindre pres på hospitalernes parkeringspladser, siger Steen Olesen (SF), formand for Regionaludvalget i Region Hovedstaden.

Ikke alle SKAL tage bussen ​​

Steen Olesen understreger, at kampagnen er målrettet patienter, der let kan komme omkring, og pårørende til indlagte patienter:

- Nogle patienter har jo ikke overskud til at benytte bussen til og fra hospitalet, og dem skal vi ikke give dårlig samvittighed over at vælge andre måder at komme frem på. Derfor omfatter kampagnen også oplysninger om reglerne for at få betalt eller bestilt en nem kørsel til og fra behandling, siger Steen Olesen.

Kampagne i uge43-46

Kampagnen afvikles i ugerne 43-46 og vil blandt andet kunne ses i annoncer på internettet, i dagblade, i bussen og ved større trafikknudepunkter i Region Hovedstaden.

Yderligere oplysninger hos
  • Steen Olesen (SF), formand for Region Hovedstadens Regionaludvalg, mobil 20 63 24 76.

Øvrige medlemmer af Region Hovedstadens Regionaludvalg:

  • Peter Kay Mortensen (S), mobil 40 33 02 54
  • Maja Holt Højgaard (S), mobil 27 24 38 04
  • Karsten Skawbo-Jensen (K), mobil 51 31 69 36
  • Niels Borre (SF), mobil 61 30 71 52
  • Kenneth Kristensen Bernt (DF), tlf: 33 37 51 74
  • Per Roswall (V), tlf: 48 31 89 87
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør