Tine Lundbak og Henrik Røgind fra Rigshospitalet vinder Region Hovedstadens "Lederprisen 2017"

​Region Hovedstadens Lederpris 2017 belønner et lederteam, der har skabt en åbenhedskultur med involvering, gennemskuelighed og ytringsfrihed for medarbejdere og patienter.

​Vinderne af Lederprisen 2017: Klinikchef Henrik Røginder og ledende oversygeplejerske Tine Lundbak.

Åbenhedskultur på Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme

Vinderne af Lederprisen 2017 er ledende oversygeplejerske Tine Lundbak og klinikchef Henrik Røgind fra Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Rigshospitalet, der udreder og behandler patienter med sygdomme i knogler, muskler og bindevæv. 

Her har klinikledelsen, Tine Lundbak og Henrik Røgind, formået at skabe en åbenhedskultur med gennemsigtighed om beslutninger, inddragelse af patienter og ytringsfrihed som kilde til forbedringer. 

Web-tv: Interview med Tine Lundbak og Henrik Røgind – vindere af Lederprisen 2017

(01:37 min)

Web-tv: Præsentation af vinderne

(00:58 min)

Involvering og gennemskuelige rammer

Bedømmelsesudvalget begrunder præmieringen af ledende oversygeplejerske Tine Lundbak og klinikchef Henrik Røgind som årets ledere med, at de på eksemplarisk vis arbejder med åbenhed både i forhold til medarbejdere og patienter.

Klinikken arbejder ud fra et værdigrundlag, der sætter patienten i fokus og viser retning i såvel organisatoriske som kliniske beslutninger. Klinikledelsen inddrager medarbejderne og sætter samtidig tydelige rammer i en tid med store organisatoriske omvæltninger og udfordringer. Deres ledelsesstil skaber tillid og tryghed, som afføder et stort engagement hos medarbejderne.

Tine Lundbak og Henrik Røgind har udvidet klinikkens ledelsesteam på 22 ledere med en patientrepræsentant, og der indgår patienter i styregrupperne for klinikkens projekter.

Feedbackmøder med patienter og pårørende er løbende med til at optimere patientforløbene. Og patienter med inflammatorisk ledsygdom har fået større kontrol over eget forløb, fordi konsultationer med faste intervaller er afløst af et åbent ambulatorium, hvor patienterne selv bestemmer over kontakten til klinikken. 


Redaktør